Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Premiér Fiala a ministr Rakušan mají hroší kůži

Lidé nejsou hloupí a všechnu tu politickou špínu Fialovy vlády vidí. Poslední průzkum National Pandemic Alarm ukazuje, že Fialově vládě nedůvěřuje víc než polovina Čechů. Nedůvěra je dokonce o 38 procent vyšší než u vlády Babiše.

Za necelé dva měsíce vládnutí je takový odklon voličů neobvyklý. Fialově vládě tak podle National Pandemic Alarm důvěřuje pouhých 27 % dotázaných respondentů. Nejde jen lékařskou korupční špínu, pandemický zákon a chaotického ministra Válka, ale jde o celou sérii negativních kauz. U STAN byla na počátku aféra kandidáta na ministra průmyslu a obchodu Věslava Michalika. Dále jsou to podivné finanční dary a podivné financování STAN. Ministr Válek z TOP 09 dělá vládě medvědí službu každý den, naposledy tím, jak v Senátu mastil karty... To, že mluví brněnským „hantecem“ mu body nepřináší, stejně působí i to, jak se do všeho zamotává, působí zmateně a budí rozpaky až smích. Připomíná svojí rétorikou jednoho klasika z SPD, který se nechtěl do ničeho zabrušovat, aby se potom nemusel vybrušovat. Ministr Gazdík se snažil lísat do přízně Seznamu a byl tvrdě odbytý. No a Jan Farský ze STAN přímo podvedl své voliče, když po svém zvolení do Sněmovny prohlásil, že odjíždí bádat na půlroční stáž do USA. A jazyková výbava některých ministrů? Schillerové z ANO se posmívali, že skončila u osmé lekce angličtiny, někteří z nich se nedostali ani k lekci třetí. Naštěstí to vše zachránil ministr Lipavský (Piráti) svou mírovou misí na Ukrajině. Z Lipavského helmy a neprůstřelné vesty si utahují média ještě dnes. Neprávem, on vypadal opravdu akčně, jako český Rambo. Jestli tu fotku viděl Putin, musel dostat strach a válka na Ukrajině je zažehnána. Prý se tam chystá i Hřib (Piráti), takže legrace bude nejspíš pokračovat.

Tu skepsi občanů vůči současné vládě krásně rekapituloval i politolog Jan Kubáček, známý ze všech médií i TV kanálů. Jeho článek se jmenoval: „Ticho po pěšině, prázdno. Nechat vyšumět, to je zatím Fiala. Spousta lidí začíná být naštvaná, varuje politolog“. Ten titulek je výstižný a k tomu „tichu po pěšině“ a „vyšumění“ se ještě vrátím.

To je ta jejich avizovaná změna a tvrzení, že skandály už nebudou? To je ta vyšší profesionalita? To je ta lepší komunikace? Oni toho Babiše dokázali trumfnout během ani ne dvou měsíců. Jestli budou vládnout celé čtyři roky, tak tu zbude spálená země, kde ani tráva neporoste. A právě o „lepší“ komunikaci je i tento text.  A o nefunkční Policii České republiky.

Policie České republiky nikdy nefungovala pořádně. Možná naposledy za rady Vacátka, ale to se jmenovala jinak a je to fakt už hodně dávno. Na stavu policie se podepsaly všechny vlády. Tedy i ty strany, které jsou součástí současné pětikoalice. Takže svatoušci ze současné vlády se nemůžou vykrucovat ze své zodpovědnosti. My nic, my jsme ta nová a lepší vláda, to neplatí. Předně. Vůbec nejsou lepší, pravda je jen, že jsou noví. Je to slepenec různých trpaslíků. Součástí pětibloku jsou tedy jednotlivé strany a ty se na tom, že dnes je PČR v tristním stavu v minulosti aktivně podílely. Stačí připomenout ministry vnitra jako byl Langer (ODS), Gross (ČSSD) a Hamáček (ČSSD).

Takže to nebylo lepší ani za Babiše s tím jeho Hamáčkem. Uvádím to, abych nebyl označován za Babišova agenta. Podle médií se Babiš scházel s policejním prezidentem Švejdarem. Proč asi. A ředitel GIBS Dragoun prý byl jmenován jen proto, že Babišovi nevadil. Asi jako záloha. Kdyby se PČR nedej bože spletla, nějakou korupci a špínu skutečně vyšetřila, tak by to mohl „ošetřit“ Dragoun. To, že GIBS dokáže zatočit se skutečnými a slušnými policisty (ne lumpy), k tomu je dost příkladů, A když by to bylo nad Dragounovy síly, jsou zde další záložní rezervy: Ištvan a Bradáčová. Taková skvadra, kdyby byla olympiáda v zametání kauz, by získala zlaté medaile v několika oblastech a pokořila by i korupcí proslavenou Ukrajinu.

Proč se třeba policie důkladně (ne formálně) nezajímala a nezajímá, kam tekly a stále tečou miliardy z veřejných peněz za nesmyslné testy a očkování? Bylo tomu za Babiše, je to i za Fialy. Mafie s LTO nahradily mafie covidové. Je to široké téma. Já se budu věnovat tématu užšímu.

Dne 9. 2. 2022 jsem na svém blogu na iDNES publikoval článek: Premiére Fialo a ministře Rakušane odstupte. Následující text na to plynule navazuje tak, jak se mi daří jednotlivé policejní špinavosti v kauze střelby na náš dům rozplétat. Je tam okopírována i zkrácená verze mého dalšího dopisu na zodpovědné osoby Fialu, Rakušana a Švejdara, včetně nových požadavků na objektivní vyšetřování. Pokud někoho nebaví číst výtahy z úředních listin a policejní špína, může tu pasáž přeskočit a pokračovat od místa, kde je komentováno pokrytectví ministra Rakušana.

Ještě, než to případně přeskočíte, podívejte se na ozvučené video, jak se střílelo. A jak ke střelbě na dům a tím i na občany přistupovaly a přistupují politické a policejní špičky, to se dočtete nejen v tomto blogu, ale i v tom dříve zveřejněném.

+++++++++++++++++++++++ ANONYMIZOVÁNO +++++++++++++++++++++++

Úřad vlády České republiky

premiér Petr Fiala
nábřeží Edvarda Beneše 4
Praha 1 - Malá Strana
118 01 Praha 1

na vědomí

ministr vnitra Vít Rakušan

policejní prezident Jan Švejdar

                                                                                                                                             *********, dne 11. 2. 2022

Věc:    Policejní mafie úmyslně maří vyšetřování střelby v obci *********

Pane premiére,

dne 4. 2. 2022 jsem se na Vás a na ministra vnitra Rakušana obrátil se stížností na mafiánské praktiky místní policie a současně jsem si stěžoval na nečinnost PČR i nečinnost ministra vnitra Víta Rakušana. Do dnešního dne jsem nedostal ani od jednoho z vás žádnou odpověď.

Vše, co jsem napsal se naplnilo. Dnešního dne 11. 2. 2022 jsem obdržel od PČR odpovědi na mé dotazy dle InfZ. Kopie dotazů a odpovědi místní policie naleznete v přílohách. Místní policie střelbu v obci ********* nehodlá šetřit. Oni maří důkazy. Oni zametají stopy. Oni páchají za bílého dne trestnou činnost a policejní prezident, ministr vnitra a premiér, ač o všem byli informováni, nad tím zavírají oči. Vy jste spolupachatelé tohoto protiprávního jednání!

Komentář k přílohám:

Dotazy se týkaly kauzy „Střelba v obci *********“, která byla PČR nahlášena dne 16. 1. 2022. Byly položeny následující otázky:

  1. Žádám o informaci, zda byly PČR podniknuty kroky k zjištění totožnosti řidiče čtyřkolky (registr vozidel atd.) Ano či ne a datum policejního úkonu.
  2. Žádám o informaci, zda PČR požádala mobilní operátory o lokalizaci čtyř mobilních telefonů pachatelů a podezřelých ve věci střelby v obci *********, jak jsem požadoval ve svém podání. Ano či ne a datum policejního úkonu.
  3. Žádám o informaci, zda PČR zabavila mobilní telefon ************* a lustrovala jeho kontakty. Ano či ne a datum policejního úkonu.

Reakce PČR byla následující:

Ad 1) Ano, dne 17. ledna 2022.

Ad 2) Ne

Ad 3) odepření odpovědi; zde se pochopitelně odvolám; ****** už ale kontakty stejně vymazal, zde
           je to úmyslně zmařeno vinou *********************

Proto Vás, premiéra České republiky, ministra vnitra Rakušana a policejního prezidenta Švejdara znovu a veřejně vyzývám: začněte už něco dělat, zastavte tu policejní mafii, zastavte zametání stop a ničení důkazů! Takže opakovaně žádám o následující:

1. Okamžité odvolání krajského policejního ředitele plk. ********** z funkce

2. Okamžité odvolání velitele ********************* npor. ***** z funkce

3. Kázeňské tresty pro tyto policisty z *********************: prap. *******,
    prap. *******, nprap. *****

4. Uvalení vazby na nebezpečnou osobu *********** z obce *********

5. Přeložení věci „Střelba v obci *********“ do ***************

6. Okamžitá lokalizace mobilů pachatelů a podezřelých ze střelby

.... A dnes (15. 2. 2022) jsem se dozvěděl, že oni ani neprovedli lokalizaci mobilních telefonů! Tu střelbu šlo vyřešit během jednoho či dvou dnů. A právě proto to neudělali. Úmyslně to neudělali! Oni chtějí, aby mobilní operátor data smazal. Není to složité, střelbu v obci by dokázal vyřešit i student prvního ročníku policejní akademie. Tento nejjednodušší, nejrychlejší a nejefektivnější nástroj byl úmyslně vyřazen ze hry. Proč, když „navigátor“ střelby na náš dům, ***********, střelce v autě naváděl pomocí mobilu? Tomu říkáte vyšetřování?! Buď jsou ti policisté úplně hloupí, což si nemyslím, nebo střelce dopadnout nechtějí a kryjí ho svou předstíranou, pouze formální, činností. Což znovu vyvolává ještě větší důvodné podezření, že za tou střelbou stojí přímo příslušník PČR, možná onen policista **** z *********************, nebo příslušník České armády. Obojí bylo v mých podáních podrobně rozebíráno.

Pokrytectví ministra vnitra Rakušana můžu demonstrovat na jeho výroku na ČT, při příležitosti představení nového policejního prezidenta Vondráška. Cituji: „Ministr Rakušan na tiskové konferenci s Vondráškem po boku naopak vyjádřil naději, že pod novým policejním prezidentem se budou dobře cítit policisté a občané si budou připadat dostatečně v bezpečí.“ Kde se stala chyba? Já si po té střelbě vůbec nepřipadám dostatečně bezpečný!

Kdyby fungovala GIBS, obrátil bych se přímo na ně. Ale ona nefunguje. A Vy, premiére Fialo, o tom moc dobře víte. Dne 26. 1. 2022 jsem Vás ve své žádosti o odvolání ředitele GIBS Dragouna dle § 1 odst. 2 zákona o Generální inspekci bezpečnostních sborů o nefunkčnosti GIBS informoval. Takže protiprávní jednání Policie České republiky musím řešit jinak.

Ing. Dušan Navrátil

+++++++++++++++++++++++ KONEC DOPISU +++++++++++++++++++++++

Cituji právníka Jiřího Němce: „Role ministerstva vnitra v oblasti jakéhokoliv vyšetřování trestněprávních kauz je ze zákona nulová. Kontakt na policii má ministr vnitra výhradně jen přes pravomoc jmenovat (a odvolávat) policejního prezidenta.“ Toto mi bylo známo, proto jsem se 14. 9. 2021 obrátil na tehdejšího ministra vnitra Hamáčka s požadavkem na odvolání policejního prezidenta Švejdara. Týkalo se to věci z roku 2019, podobné té, jako je uvedeno níže v odkazu. Policajti o úroveň výš tehdy v mé záležitosti kryli ty pod sebou. Až jsem skončil u Švejdara, který kryl místního krajského ředitele policie... Hamáček Švejdara tehdy neodvolal. On nepochopil, o co jde. Zato já jsem pochopil, že ty věci z kuloárů ČSSD jsou pravdivé. Diplomaticky řečeno, socani ho měli za pomalejšího. Což prokázal i v kauze Vrbětice, kdy mu jeho pokus vydírat Putina museli rozmluvit až představitelé tajných služeb. V mém případě mi Hamáček tvrdil, že ty věci spolu nesouvisí! Ježíši Kriste, ty události dělilo 13 let. Já vůbec netvrdil, že je něco přímo spojuje. Já tvrdil to, co teď, že modus operandi událostí z roku 2006 a 2019 je úplně stejný. Nic víc. Není divu, že se ČSSD nedostala do Parlamentu, když ji vedli takoví duševní velikáni. Nicméně, na rozdíl od ministra Rakušana Hamáček alespoň komunikoval! Rakušan se stydí? Nebo pohrdá občany?

Znovu uvádím malou analogii z předchozího blogu:

Když uprchl gangster Radovan Krejčíř, policejní prezident Kolář odstoupil. Sice pod tlakem, ale rezignoval. Uvádím titulky ke kauze Krejčíře z dobového tisku: „Na veřejnou výzvu premiéra Jiřího Paroubka rezignoval ve středu policejní prezident Jiří Kolář a ministr vnitra František Bublan přistoupil k tvrdým trestům pro zasahující policisty a jejich nadřízené.“ Stejný postup požaduji i já. Tvrdé tresty pro nečinné policisty, výše uvedené v bodech č. 1 až 3.

Je to příklad z praxe a není to v rozporu s tvrzením právníka Němce směrem ke Švejdarovi. Švejdar ale hodil ručník do ringu. Nejspíš už odvolat ani nejde. Všem to tak vyhovuje. Kdyby se Švejdar stavěl na zadní, mohly by vzniknout potíže. Dva policejní prezidenty jsme tu přece už měli. Takže všichni (STAN a ODS), až na Švejdara, jsou happy. ODS na postu policejního prezidenta bude mít svého člověka. Dle expolicisty Šlachty, ten se k tomu opakovaně vyjadřoval v tisku i na webu, je nový policejní prezident Vondrášek kamarádem Ivana Langera. Podle Šlachty je to u ODS návrat k starým pořádkům.

Svého času současný premiér Fiala přijel osobně do Olomouce umravnit Langera. Ten, když ho přestalo bavit psaní melancholických básní, začal znovu pošilhávat po politice. To mu Fiala tehdy zatrhl. Langer by veřejnost moc dráždil. Ale Vondrášek Fialovi nevadí? To je nějaké schizofrenické nebo je to další podraz na voliče.

Uvádím zde odkaz na zajímavý článek: „Důstojníci ÚOOZ podezřelí z padělání“. Ta záležitost je až neuvěřitelně podobná kauze falešných svědků a křivých obvinění popisovaných v mých podáních v roce 2019 (nesouvisí to přímo se střelbou na náš dům). Zajímavá je ale jedna věc. V roce 2019 a v roce 2022 se jedná pořád o stejné pachatele. Ta jména jsou stejná, jen doba je jiná. Takže to, co jsem tvrdil v roce 2019, se už u policie dříve stalo. Asi je to běžné chování fízlů. Neobjevil jsem žádnou Ameriku. A teď přijde zlatý hřeb v tom podobenství. Střelbu v obci „vyšetřuje“ to samé oddělení policie, kde slouží ten policista, u kterého existuje důvodné podezření, že i on zmanipuloval podání vysvětlení. A aby těch podob nebylo málo, v onom článku i v pletichách z roku 2019 vystupují také občané Vietnamské národnosti. Je to jako přes kopírák...

Takže co mám policii za zlé:

  • Na místo činu přijeli až za cca 8 hodin po oznámení
  • Neměli zájem o video záznamy z protější prodejny, kde jsou dvě bezpečnostní kamery. Ty záznamy byly vyzvednuty asi až za 9 dní, po mé urgenci (termín ověřuji dle InfZ)
  • Jeden ze zasahujících policistů několikrát lhal. On již věděl, že to bude dělat jejich provařené oddělení a mlžil. Lhal, že si záznamy z prodejny vyzvednou, ale toho dne k tomu nedošlo. Komunikace probíhala pod jednou z bezpečnostních kamer, takže mám důkaz, audio záznam
  • Fotodokumentace byla provedena ledabyle. Fotili snad všechny kamery na domě, ale nebyla provedena fotografie přesně z té pozice, kde stálo auto pachatelů (viz video)
  • Mé doplnění podání, které se týkalo čtyřkolky, která v tom hrála významnou roli, bylo z Krajského ředitelství PČR odesláno nejspíš se zpožděním 9 dní (termín ověřuji dle InfZ). Na videu je slyšet startování čtyřkolky (číhala naproti), hovor řidiče, její odjezd (vypnutá světla) a za minutu dvacet vteřin se střílelo. Její průjezd podél našeho domu zaznamenala druhá kamera. Oni zřejmě čekali až v pokoji zhasnu světla, proto to „rychle, rychle“... Aby to stihli, abych si to užil, než usnu
  • Nebyla provedena lokalizace čtyř mobilů (jeden pachatel a tři další podezřelí), což jsem požadoval již v prvním trestním oznámení. Pachatel řidiče auta a střelce navigoval mobilem. Existuje ještě další záznam z druhé bezpečnostní kamery, který to dokazuje. Jeden z pachatelů a místní občan – navigátor střelby - v autě ani nepřijel, ani neodjel (není slyšet bouchnutí dveří auta). Pachatel (navigátor) zůstal v obci, a asi za 15 minut po střelbě ještě s někým komunikoval (další audio záznam z kamery).
  • Nebyla provedena lustrace mobilu navigátora střelby. Teď je už pozdě, kompromitující telefonní čísla by smazal i ten největší pitomec... Nicméně záznamy hovorů u mobilního operátora stále existují... Oni mají hrůzu, že tam bude záznam o telefonní komunikaci mezi příslušníkem PČR a navigátorem střelby? Toho se policajti bojí, že spadne klec? Pozor! K takové telefonní komunikaci mezi nimi došlo již v roce 2019! A opět za velice podezřelých okolností! Jsou k tomu listinné důkazy! Ale vše se tehdy ututlalo a podíl na tom nese i ona provařená GIBS! Oni se bojí, že dojde ke skutečnému Vidkunu? To, co bylo prezentováno jako Vidkun, to bylo jen vyřizování účtů mezi policisty. Toho se všichni bojí?
  • Věc tak „vyšetřuje“ místní oddělení, kde pracuje policista podezřelý z protiprávního jednání z roku 2019 s divnými vazbami na osobu místního navigátora střelby

De facto to probíhá tak, že policisté mi neustále hází klacky pod nohy, aby se nic nevyšetřilo. Mojí činností zatím je nedovolit jim to, neustále bojovat, argumentovat, tlačit a dokazovat, aby se vůbec něco vyšetřilo, aby vůbec něco reálně, ne papírově, dělali. Ale toto je přece naprosto nenormální situace. Policie by měla fungovat úplně jinak. Takže jediné účinné řešení je vše medializovat a dostat to pod celospolečenskou a veřejnou kontrolu.

Výše uvedený kritický text se týká místní policie a jejich nadřízených. Abych tento blog ukončil optimisticky: věřím, že jak ve státní správě, tak i u Policie České republiky je dost schopných lidí, kteří jen čekají, aby mohli svoji práci dělat tak, jak chtějí a cítí...

Autor: Dušan Navrátil | pondělí 14.2.2022 7:13 | karma článku: 27,52 | přečteno: 1113x
  • Další články autora

Dušan Navrátil

Přestupky jsou naše věc, děláme to pro obec!

Takto by šlo volně parafrázovat heslo, se kterým do komunálních voleb v naši obci vstupuje jedno z místních sdružení.

19.9.2022 v 7:05 | Karma: 0 | Přečteno: 93x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Premiér Fiala utajoval informace

Usvědčil ho nechtěně ředitel GIBS Dragoun v rozhovoru, který poskytl novináři Radimu Vaculíkovi z portálu Novinky.cz. Vtíravou otázkou je, zda premiér Fiala svou nečinností neporušil zákon, když důvodné podezření nechal vyšumět.

13.9.2022 v 8:05 | Karma: 6,58 | Přečteno: 163x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Nezisková organizace premiéra Petra Fialy

Mít neziskovku je fajn. Státní peníze se tam jen točí. Jednu takovou neziskovou organizaci má i premiér Fiala a páchá v ní pouze samé dobré skutky, podobně jako Matka Tereza. Takže nikdo nemůže být nespokojený. Opravdu?

13.9.2022 v 7:02 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3897x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Na otázku „Pořád ještě bijete svoji manželku?“ nelze dobře odpovědět.

Stejně tak nejde dobře odpovědět na otázku, zda budete příště volit ANO či ODS. Další strany, trpajzlíky z pěti slepence úplně pomíjím. Uvádím i další informace o demonstraci na Václaváku. Neskutečné podvraťáctví mainstreamu!

11.9.2022 v 7:51 | Karma: 20,94 | Přečteno: 444x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Co vám česká média tají, to prozradil americký senátor Ron Paul.

Washington bojuje s Ruskem na Ukrajině, zbytek Ameriky si připadá, že se stává Zimbabwe. Biden slibuje poslat miliardy zkorumpovanému lídrovi za oceán, a přitom se americká města podobají vybombardovaným městům v Libyi či Iráku.

10.9.2022 v 7:01 | Karma: 29,41 | Přečteno: 903x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Irák schválil nový zákon proti homosexualitě, hrozí za ni až 15 let vězení

28. dubna 2024  8:40

Irácký parlament v sobotu schválil nový zákon zaměřený proti vztahům lidí stejného pohlaví. Nově...

Počasí v Česku opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, sníží teploty

28. dubna 2024  7:47

Počasí v Česku v neděli opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, se kterou nepočítaly...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč

  • Počet článků 143
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2285x
Motto: Nikdy nesoupeř s blbcem. Stáhne tě na svou úroveň a tam tě převálcuje svými zkušenostmi.

Boj s blbostí se nedá vyhrát, ale musí se vést.