Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nádherně napsáno a perfektně vychytány Havlovy lži. Na škále prezidentů je tento neschopný žvanil na nejhorším místě. Za nejlepšího prezidenta lze považovat Antonína Novotného a Gustáva Husáka - v jejich době se stát rozvíjel, byl klid a životní úroveň rostla.

Zato ti popřevratoví jsou jeden horší než druhý. Ale hlavně že máme svobodu a hlavně že už nevládnou komunisti,  že pravdoláskařští pomatenci?

0 4
možnosti

Ano, za prezidenta Novotného došlo k obrovskému rozvoji. Například místo prázdných háků v masně, pokud člověk nestál o pěti ráno ve frontě, se tam sem tam objevily pod pultem i nějaké náznaky masa. Zahájila se stavba paneláků, ale vše ostatní úspěšně chátralo. Kulturně nastalo velké uvolnění, cenzoři polevili, proto mohlo vzniknout hodně kvalitních uměleckých děl. Bohužel za toho skvělého Husáka to zase všechno zakázali.

2 0
možnosti

Tohle je demagogie. Nelze srovnávat něco, co člověk řekne v roce 1989 se skutečným stavem o pár let později.

3 0
možnosti
Foto

Pro budoucnost výstraha, dramatik a politk tyto dvě profese nejdou dohromady. Je něco jiného o něčem snít, psát, mluvit a kritizovat, jako to uskutečnit tak, aby to fungovalo a sám umět přijímat kritiky v případě neúspěchu.

To pan Havel nezvládl, tato hra byla nad jeho možnosti, dostal se do víru událostí, které nechaly hořkou pachuť na jeho výroku, pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí.

0 0
možnosti

A nyní vlastní zbraň, působí mi tolik ran - Ovidius. Tento citát byl v některých novinách, které pana Havla kritizovali. N.Bonaparte - Největší nemorálnost je zabírat místo, které nemohu vyplnit. A pan Havel se podílí na osudu našeho národa, který předpověděl Petr Bezruč: Vizečeského básníka Petra Bezruče z roku 1930 - o budoucnosti naší vlastiVýpis z dílaZoši Kinkorové „Poselství věků“ Stužkonoska modrá -  o názvu této básně nás ve škole jeninformovali. O jejím textu ani slovo, asi věděli tehdy (před rokem 1990) proč.  A vědí to mocní i nyní, doposud. V dílePetra Bezruče jsou věštecké básně, i jemu bylo dovoleno nahlédnout doVesmírného informačního pole. Několik veršů z uvedené básně je tohodůkazem, předpovídá německou okupaci a další děje. Posuďte sami:...surové rucestihl jsem, jak beskydský lid ve tvář bijí, lucernu rudouzdvihl jsem, bych zachytil zem v agonii, krvavé moře zažiljsem, i srdce železná i ztvrdlá,

i provaz krutýcítil jsem, jak se mi točil kolem hrdla.

Vlast rozpůlenouviděl jsem, ale ne zlou pravicí vraha,

než lhostejností,ústupem, jak vládnoucí to umí Praha,

i slezské chýšezhaslý dým, v otrocké byrokratů snaze,

by země dávnýmjménem svým, čin zlý nevzpomínala Praze. Dělníky viděl bezroboty, bez groše smutně cestou jdoucí, stran vůdce, ministry,faloty, z trojího žoldu bohatnoucí, drobné rolníčkytříti bídu, vdovy i sirotky bez haléře, vládnoucí spasitelelidu se slunit na Riviéře, zapsané v chudobných registru, když čeledivegetující bratry, syny, zetě ministrů dnes velkostatkykupující…R^

2 0
možnosti

Vy byste se zase mohl podívat od Informačního pole Pravidel českého pravopisu na to jak se oddělují jednotlivá slova...

0 1
možnosti

Dobrý článek, ale těch havlovských ničemností bylo o mnoho víc.

4 3
možnosti

Co pak? Musíte se živit prací a nikdo vám nedá nic zadarmo? no, to je k na..štvání, že. Nejlépe najít někoho, kdo za to může ;o)

11 4
možnosti

Souhlas a karma. Havel byl velký pokrytec. To mi na něm vadilo nejvíce.

6 7
možnosti

Ale pane Skálo, za pokrytectví komunisti nezavírali do kriminálu.

3 2
možnosti

J10a91n 24R16á26ž

1. 7. 2014 8:45

Havel byl zpočátku mluvčí lidí z disidentských kruhů, kteří věřili v třetí cestu a chtěli zde "instalovat" socialismus s lidskou tváří. A myslel svá slova upřímně, protože tomu ideálu věřil.

Až později poněkud " zvlčil" neb se dostal,jako prezident, do prostředí, kterému vůbec nerozuměl.

7 1
možnosti

Z dalky vidim v Ceske republice jen dve skupiny obyvatel - pravdolaskare a idioty. Autor clanku vysvetlil, ze k prvni skupine nepatri. Tak to ja do ni budu patrit moc rad.

12 4
možnosti

Celá snaha o budování komunismu krachla. Krachla ve východní Evropě, v Asii, krachla v Jugoslávii, rozpadl se Sovětský Svaz, skončila RVHP...

A zatímco se režim hroutil, zatímco Němci rozbíjeli berlínskou zeď, tak nějaký Havel řekl "věřím v socialismus s lidskou tváří". A vy mu chcete ještě teď vyčítat, že ten váš milovaný socialismus nezachránil? 8-o

10 1
možnosti

1.Jedna z největších chyb po 89 bylo že se havel stal prezidentem.

2.velikým obloukem se vracíme zpět k sssr i tomu rvhp i k tomu budování komunizmu.možná jste si toho ještě nevšiml. tak se koukejte kolem sebe....aby vás to pak nepřekvapilo člověče...

3 10
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS