Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FK

Neskutečná drzost tohletoho učitelskýho ignoranta a i všech ostatních učitelskejch...     23 až 29 tisíc Kč je málo a na Západě mají víc? Tak si tam jděte a zkuste si tam učit, uvidíme co umíte...a pak, všechny profese oproti jiným na Západě jsou u nás podhodnoceny a to hluboce...nedejbože porovnávat se s platy v Německu a pokud závidíte lidem, co si vydělávají v IT víc než Vy, nic Vám nebrání jít do IT pracovat, máte dneska možnost volby, já Vám bránit nebudu, ono to totiž není tak jednoduché...dneska tady v ČR VŠ vzdělaní lidé dělají i za mín, někteří i za minimálku někde u pásu a za kasou, takže budte rád zato, co máte a šoupejte nohama...každá práce je v určitých ohledech obtížná a nikde to dneska není jednoduché, to jen kdyby jste si chtěl ztěžovat na nevychované děti...

5 1
možnosti
Foto

Jestli VŚ vzdělaný člověk dělá u pásu, pak je chyba v něm. Nehledejte ji jinde

1 0
možnosti
JH

J58a64n 93H63l63e22d74í34k

28. 4. 2014 22:53

obklopeni drzými spratky, kteří bez ustání vymýšlejí útoky na kantora, útoky rodičů nositelů špatných známek, ponižující bezbrannost---- už za to, by měl učitel brát 30 tisíc čistého. Nemůžete závidět kantorům určité volno, musí opravit stohy sešitů, musí se připravit, jak podat učivo, aby žáky přitahovalo,  a doplnit svou paměť novými poznatky vědy a kultury

5 2
možnosti
RK

Mám dotaz. Byl jste někdy v škole? Já jen že si ze svých školních let pamatuju tak na 5 učitelů kteří se připravovali, kteří dokázali podat učivo aby žáky přitahovalo, kteří si doplňovali svou paměť....  a byli to ti, kteří nejen že dokázali naučit, ale v jejich hodinách nebyl problém ani s kázní.

1 0
možnosti
JH

Platy učitelů odpovídají ekonomickým možnostem této země a kvalitě jejich práce, není co řešit. Vzhledem k tomu, že náš stát hospodaří s deficitem 100 mld. ročně a učitelé jsou placeni z jeho prostředků, tak je to plat královský.

5 4
možnosti
JV

J13o60s36e49f 69V71a78l11a

30. 4. 2014 16:55

jenomze zlepsit ekonomiku a HDP jde jenom pres vzdelani. Nevzdelany clovek=podradny prace=nizky plat. A dobre skolstvi neziskate nikdy tak, ze utahnete kohoutky. A to pisu jako clovek, ktery ani sam nei ve skolstvi zamestnany a ani nikoho z pribuzenstva zamestnaneho ve skolstvi nema.

0 0
možnosti
JT

J27o40s54e32f 37T51a37h73i96r

28. 4. 2014 20:17

Za čtyři,pět hodin práce je to plat víc než dostatečný.:-/

5 11
možnosti
PD

Je vidět, že nevíte, o čem mluvíte.

10 0
možnosti
KL

a reseni? komu byste vzal? nepredpokladam, ze chcete dale zvysovat zadluzeni vsech aby se pridalo jedne medialne preferovane skupine lidi.

2 1
možnosti
KK

Pokud špičkový český učitel má poloviční plat jako německá uklizečka, je někde chyba!

5 2
možnosti
DR

Nejlacinější argument, jaký může pod takovýmto tématem zaznít. Až bude vybírat stát na hlavu takové daně, jaké je tomu v Německu, pak by to teprve bylo k zamyšlení.

3 3
možnosti
MB

No, myslím si, že je to daleko složitější, než jste popsal... O penězích se zmiňovat nebudu (práce lidiček v sociální péči a jistě řada dalších profesí), ale je, úplně špatně, nastaven systém... Do škol chodí úplně jiné děti, pro který je systém nastaven, a pak to "zákonitě" musí dřít... Děti moc dobře vědí, že jim nic nehrozí... Pravomoc učitelů, škol je minimální (fungující pro menšinu rodin, které děti vychovávají k tomu, že je škola - učení prospěšné). Většina rodičů to tak nevidí, děti k tomu nevede (neumí, nechce, nemůže) a tak, i Igor by byl v pr.... Bůh s námi! MB

2 0
možnosti
Foto

v článku máte dost nepřesností-dezinformací

1/ platy ve všech profesích jsou uváděny včetně vedoucích pracovníků-protoje to průměr

2/ Učitelé nejsou zdaleka všichni vysokoškoláci-naopak řádově desítky tisíc jich vysokou školu nemá

3/ V žádném případě není přípustné aby učitel uhodil žáka / byť si to nepochybně zasloužil/

4/DoktorRáth především bojoval za sebe-a z LOK si dělal základ pro svou politickou karieru

5/ Nelze srovnávat příjmy vysokoškoláků v soukromé sféře / např v oboru IT/ ale musel byste srovnat platy VŠ ve státní správě ....

10 5
možnosti
DR

Chtěl snad autor naznačit, že v poválečných letech byl učitel vzhledem k celkovým platovým poměrům placen lépe, než je tomu v současnosti? Jestli ano, tak na něj hoďte síť.

0 0
možnosti
PK

Před válkou byl učitel pod penzí, měl v podstatě definitivu, často byt, a i když byli učitelé i tenkrát  dobří i horší, tak si je společnost daleko více cenila. Byla jiná atmosféra. Učitelé byli převážně muži.

Po válce šlo toto povolání značně "dolů", nastala jeho feminizace, byli mizerně placeni. Ale určitá setrvačnost působila - i v padesátých letech měl vždy učitel pravdu. Nikdy jsem nezažil stížnost od Romů (žádní kolem Prahy nebyli nebo šup hned do zvláštní školy) či honorace - tenkrát funkcionáři, dnes podnikatelé.

Šikana na základce byla v plenkách. 

Podle mne se, ale už před sametem, změnily děti resp. jejich výchova. Když vidím ty dnešní spratky u škol či v tramvajích, nechtěl bych být kantorem ani za nic.

5 0
možnosti
MH

Osobně si myslím, že učitelé jsou přepláceny.Že by naše děti toho moc naučili, když srovnám svoje děti a vnoučata tak to je opravdu rozdíl.Mají samé prázdniny a ty mají placené.Co ostatní dělají za míň a o těch se nepíše.Měl by být jeden metr na všechny.

1 15
možnosti
MB

No, realita je úplně jiná! To, co díky blbě nastavenému systému, učitelé podstupují, to ani netušíte... Do škol nechodí děti, jako dřív..., do škol chodí jiné děti, bez respektu, bez uvědomění si, proč tam chodí.. Srovnání není možné, bez hlubšího náhledu... MB

8 1
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2285x
Motto: Nikdy nesoupeř s blbcem. Stáhne tě na svou úroveň a tam tě převálcuje svými zkušenostmi.

Boj s blbostí se nedá vyhrát, ale musí se vést.