Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Policajti nepomáhají, nechrání – kradou a lžou

„Konečně se služba vyplatila.“ Prohlásila policistka, která na letišti ukradla drahou kabelku. Toto se skutečně stalo. A kde byl Ivo Ištvan? Šlo přece o luxusní kabelku!

V podstatě by se jednalo jen o malou „čorku“ a osobní selhání chamtivé policejní zlodějky, kdyby tu nebylo jedno velké ale. To ale spočívá v tom, že kolegové a nadřízení této zlodějky vše tutlali a kauzu se pokusili zamést pod koberec. Zde se hodí použít citát Napoleonova diplomata Talleyranda: „Je to víc než zločin – je to chyba!

Policajty obecně nikdo nemá příliš rád, snad jen nějaký masochista, ale to, co předvedli na pražském Letišti Václava Havla, je už moc.

O co šlo. Policejní kavka, která teď stojí před soudem, na letišti „zprivatizovala“ zapomenutou luxusní značkovou kabelku Guess. Tato kabelka spolu s drahými dioptrickými brýlemi, parfémem a suvenýry z dovolené byla umístěna v příručním zavazadle, plátěné tašce. Když majitelka kabelky volala na letiště a po tašce se sháněla, tamní fízl parta jí lhala, že v tašce byly jen odpadky a že zavazadlo i s celým obsahem skončilo v popelnici. A bylo vymalováno.

Jenže okradená paní to nevzdala. Podala na neznámého pachatele trestní oznámení. A letištní fízlové ani podruhé nezklamali a po zákonné lhůtě třiceti dní případ odložili s tím, že se nepodařilo dohledat záznamy z kamer a že žádné poznatky nepřineslo ani šetření mezi bezdomovci a úklidovými pracovníky.

„Slepí“ a provaření příslušníci Policie České republiky nic neviděli. Na rozdíl od skutečných policistů z Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Ona okradená paní totiž dala podnět i na GIBS. A inspekce viděla. A viděla to úplně jinak než fízlové z letiště.

Policistka a zlodějka Čechová naskládala věci z plátěné tašky do své igelitky a odebrala se na záchod. Poté šla do dozorčí místnosti a zde údajně všechny věci vhodila do odpadkového koše. A znovu odkráčela na záchod. Během pěti minut již podruhé. Asi její kroky řídila Šaratice…

Policisté z GIBS zapracovali skvěle. Uvedu zde krátký výběr textu z původního článku ze Seznam Zprávy, ze kterého je zřejmé, jak se má dělat policejní řemeslo. Odkaz na celý článek najdete na konci tohoto blogu:

„… Vyšetřovací pokus inspektorů ale odhalil dvě nesrovnalosti – tmavě červená kabelka prosvítá stěnou bílé igelitové tašky. A zatímco před první návštěvou toalety je to na kamerových záznamech vidět, po opuštění záchodu už v igelitce kabelka neprosvítá.

Zadruhé na záznamu kamer z prostor dozorčí služby policistka snadno vhazuje igelitku do koše. Když ale při vyšetřovacím pokusu v tašce byla i kabelka, policistka se musela usilovně snažit, aby tašku do koše úzkým otvorem procpala.

Generální inspekce prohlédla i mobilní telefon policistky. Půl hodiny poté, co podle svých slov kabelku vyhodila do koše, napsala policistka svému příteli: „Mam krasnou novou cervenou guess kabelku.“ A v telefonu našli i fotku, na které je červená kabelka zachycená v jejich společném bytě.“

Ďábel se skrývá v detailech... Já osobně GIBS se současným vedením považuji za polo zločineckou organizaci. Moje zkušenosti jsou otřesné. Nicméně jak je vidět i u GIBS existují „ostrůvky pozitivní deviace“. Kdyby všichni policisté (PČR i GIBS) postupovali stejně jako ti pánové z inspekce v této kauze, tak je obloha zalitá sluncem a všichni padouši za katrem…

Sečteno a podtrženo: Majitelce vznikla celková škoda větší než jedenáct tisíc korun. Soud v červnu 2022 vydal trestní příkaz (zkrácené soudní rozhodnutí), kterým osmadvacetiletou policistku poslal na rok za mříže s rok a půl dlouhou podmínkou. Ale jelikož drzost usvědčené policistky Čechové je přímo gigantická, tak Čechová podala proti příkazu odpor, a případ se tak přesunul k hlavnímu líčení u soudu… Tak nevím. Fízlové se asi řídí radou doktora Plzáka, který doporučoval v případě manželské nevěry taktiku „Zatloukat, zatloukat, zatloukat!“. Možná by si to policie místo provařeného a nepravdivého „Pomáhat a chránit“ měla napsat na služební vozy. Víc by to odpovídalo realitě.

Další citace z onoho článku:

„… Z textu obžaloby, který má redakce k dispozici, lze vyčíst i to, že o červené kabelce vědělo hned několik dalších policistů. Když se policie začala zabývat trestním oznámením, ptal se na kabelku Čechové a jejího kolegy z hlídky jejich nadřízený. Až v tu chvíli sepsala policistka protokol o nálezu zavazadla. Místo značkové kabelky, parfému a dalších věcí ale do protokolu uvedla, že taška byla plná odpadků. Její kolega potom protokol podepsal… V uvedenou dobu (policisté) již věděli, že se s věcmi mělo nakládat jinak, tak dělali, jako že tam ty věci vůbec nebyly, aby nebyl průser, reprodukuje policistovu výpověď obžaloba… O nálezu kabelky se dozvěděl i vedoucí oddělení a jeho zástupce, když kvůli trestnímu řízení procházeli záznamy z kamer. S policistkou Čechovou a jejím kolegou kvůli tomu žádné kázeňské řízení nezahájili.“ No, neztřískali byste všechny ty fízli na jednu hromadu?

A poslední citace, kde je popsán „standardní“ postup Policie České republiky tak, jak to vnímala ona poškozená:

„… Několikrát jsem se obrátila na Policii ČR s žádostí o pomoc, jak telefonicky, osobně, tak i oficiální cestou trestním oznámením. Vše zameteno. Jen díky skvělé práci Generální inspekce bezpečnostních sborů byla věc řádně vyšetřena, za což bych chtěla tímto způsobem moc poděkovat,“ vzkazuje Lenka.“

Aby bylo jasno. Já nepaušalizuji a netvrdím, že všichni policisté jsou stejní jako „policistka“ Čechová. Je tam spousta příslušníků, o kterých můžu prohlásit, že to jsou „páni policisté“. S tím problém nemám. Jen mě na celé věci zaráží postup nadřízených Čechové. To je snad (alespoň morálně) mnohem horší než ta zlodějna… Lapidárně řečeno, policisté spolu drží basu, a to je špatně…

Pokud máte s postupem Policie České republiky stejné zkušenosti (a máte i odvahu) popište to v diskuzi. Možná potom diskuze bude zajímavější než tento blog.

Odkaz na původní text se spoustou dalších informací a detailů je zde: „Konečně se služba vyplatila, napsala policistka. Zapomenutou kabelku si vzala“.

Autor: Dušan Navrátil | středa 31.8.2022 7:07 | karma článku: 30,94 | přečteno: 1186x
  • Další články autora

Dušan Navrátil

Přestupky jsou naše věc, děláme to pro obec!

Takto by šlo volně parafrázovat heslo, se kterým do komunálních voleb v naši obci vstupuje jedno z místních sdružení.

19.9.2022 v 7:05 | Karma: 0 | Přečteno: 93x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Premiér Fiala utajoval informace

Usvědčil ho nechtěně ředitel GIBS Dragoun v rozhovoru, který poskytl novináři Radimu Vaculíkovi z portálu Novinky.cz. Vtíravou otázkou je, zda premiér Fiala svou nečinností neporušil zákon, když důvodné podezření nechal vyšumět.

13.9.2022 v 8:05 | Karma: 6,58 | Přečteno: 162x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Nezisková organizace premiéra Petra Fialy

Mít neziskovku je fajn. Státní peníze se tam jen točí. Jednu takovou neziskovou organizaci má i premiér Fiala a páchá v ní pouze samé dobré skutky, podobně jako Matka Tereza. Takže nikdo nemůže být nespokojený. Opravdu?

13.9.2022 v 7:02 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3890x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Na otázku „Pořád ještě bijete svoji manželku?“ nelze dobře odpovědět.

Stejně tak nejde dobře odpovědět na otázku, zda budete příště volit ANO či ODS. Další strany, trpajzlíky z pěti slepence úplně pomíjím. Uvádím i další informace o demonstraci na Václaváku. Neskutečné podvraťáctví mainstreamu!

11.9.2022 v 7:51 | Karma: 20,94 | Přečteno: 444x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Co vám česká média tají, to prozradil americký senátor Ron Paul.

Washington bojuje s Ruskem na Ukrajině, zbytek Ameriky si připadá, že se stává Zimbabwe. Biden slibuje poslat miliardy zkorumpovanému lídrovi za oceán, a přitom se americká města podobají vybombardovaným městům v Libyi či Iráku.

10.9.2022 v 7:01 | Karma: 29,41 | Přečteno: 903x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

  • Počet článků 143
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2285x
Motto: Nikdy nesoupeř s blbcem. Stáhne tě na svou úroveň a tam tě převálcuje svými zkušenostmi.

Boj s blbostí se nedá vyhrát, ale musí se vést.