Íčkův žabák generálem

29. 10. 2013 16:06:45
V rámci voleb a puče uvnitř ČSSD v médiích trochu zanikla informace, že policejní prezident plk. Červíček byl prezidentem Zemanem povýšen do hodnosti brigádního generála. Je to jev téměř paranormální a dokazuje to, že v této republice je možné úplně všechno. Ale úplně všechno. A nejspíš to tak ještě dlouho bude.

Za co, pane bože, za co. Do hodnosti generála jsou lidé vesměs povyšováni za vynikající výsledky, za činnost v odboji a podobně. Pan Červíček nesplňuje ani jedno kritérium. Možná tu odbojovou činnost, pokud za ni budeme považovat odboj proti zdravému rozumu a proti zákonům a krytí lumpáren policistů. Žádný jiný generál u policie v současnosti neslouží. Je to výrazný posun. Z protekčního policejního prezidenta se stal protekčním generálem. Jako za napoleonských válek, kdy kariéra „generálů“ začínala v jedné bitvě a ve druhé končila. Červíčka, jak bude objasněno dále, ale nejspíš žádné Waterloo nečeká.

Budeme mít dva policejní prezidenty, máme dva vyjednávací týmy ČSSD. Obojí je dobré. Dva týmy vyjednají dvě vlády. Každou jinou. Jedna bude prozápadní a proamerická, ta druhá proruská. Celý svět nás bude mír rád. Každý si přijde na své. Tuto myšlenku jde rozvíjet až k dokonalosti. Je to jako princip jin a jang. Hrozí pouze to, že se toho nápadu chopí paní Bobošíková se svým hnutím „Bradou vzhůru!“ (po volbách) a opět to nějak zpacká. Ona rozumí všemu a kandiduje za kohokoli do čehokoliv, takže bych se nedivil, kdyby se dala i na reklamu. Také v reklamě se soutěží. Našlápnuto má. Jak je z voleb rozjetá, mohla by třeba pokračovat sloganem: „Metelescu blescu, nakupujte v Tescu“. Špatně by to neznělo. Však její kreativci by se s tím sloganem dokázali poprat. Až by tekla krev.

Zpět k Červíčkovi. Tady končí legrace a začíná politická realita České republiky. Pan Červíček patřil mezi milce exministra vnitra Ivana Langera (ODS). Být Langerovým milcem skýtalo značné výhody. Třeba povyšování v hodnosti dvakrát během jednoho dne. No neberte to. V policejní hantýrce se ty karierní skoky označují slovem žabáci. A tak si ke svým funkcím doskákali lidé jako plk. Bílek (ředitel GIBS), generál Červíček (policejní prezident), plk. Skříčil (ředitel policie Olomouckého kraje).

Všichni tito tři pánové pomáhali policii jako Hašek Sobotkovi. Všichni tito pánové mají vazby na ODS. Když jsem je upozorňoval na porušování zákona, ani jeden z nich na to adekvátním způsobem nereagoval. Ba naopak, zneužitím svého postavení kauzy zametali pod koberec. To mě nakonec vedlo k podání dvou trestních oznámení. Jak na plk. Bílka, tak na plk. Skříčila. Obojí jsou v běhu. Velice rád budu čtenáře mého blogu informovat o tom, jak se české orgány (ne)činné v trestním řízení s mými podněty dokázaly vyrovnat. Jestli „po švýcarsku“, nebo tak nějak „po česku“.

Z toho důvodu jsem byl úplně fascinován generálem Červíčkem. Komu je to k prospěchu, když objektivně opravdu tento člověk nemá žádné měřitelné zásluhy? A kdo ho nominoval? To je druhá, stejně zajímavá otázka.

Pan Červíček byl a je naprosto nevýraznou postavou České policie. Povedl se mu jen jeden husarský kousek, když od „lakomého“ Kalouska získal do rozpočtu policie peníze navíc. Husarský kousek to byl, protože Lessymu Kalousek „nedal“, k Červíčkovi byl štědrý. Tím jeho zásluhy končí. Zvláštní. Že by koaliční partnerka TOP 09 exposlankyně Černochová z ODS, známá bojovnice v kauze CASA-Vlasta prohodila příznivé slovo? Nebylo „střetem zájmů“, že tato dáma je současnou partnerkou pana Červíčka? Jistěže nikomu není nic po tom, s kým si žije. Ale takové věci mohou vzbuzovat a vzbuzují podezřelé asociace. V té době, kdy se uvažovalo o Červíčkovi na funkci policejního prezidenta, měl někdo rezignovat. Buď politika, nebo policie. Úsměvná představa. Známe české rezignace. I ten Nečas rezignoval, až když byl metr pod hladinou splašků...

Stejně jako Kubice, tak i Červíček byli k předchozí vládnoucí garnituře neškodní, tvárliví, loajální, tedy prospěšní. Oni by byli loajální ke komukoliv. Úmyslně nepoužívám výraz nezávislí. Nezávislý nebyl snad ani jeden policejní prezident. Vždy více, či méně okatě stranil nějaké politické straně. Nakonec o poměrech, které vládly na ministerstvu vnitra za Langera a Kubiceho se můžete dočíst zde. Je to zajímavý pohled člověka, který na vnitru pracoval. Policejní prezident a celé policejní prezidium je pak jen zrcadlem ministerstva...

Proč tedy loajální policejní prezident vadil? Vysvětlením může být ta spekulace médií, že Červíček v hodnosti generála bude „odsunut“ do Bratislavy a jeho místo zaujme někdo jiný. Možná ještě loajálnější. Jde to vůbec? Jelikož pan Červíček byl vůči vrchnosti vždy vstřícný, pro organizovaný zločin absolutně neškodný, zdá se, že jde jen o uvolnění koryta pro někoho jiného. Očekávání „nové doby“ bylo asi veliké. O to větší byl debakl SPOZ a toto generálování je asi jen dojezdem již rozběhlé akce. Vše navíc zkomplikoval nepředpokládaný návrat Lessyho. Ani to ale pro policii nebude výhra. Proč? To se můžete dočíst zde.

Zbývá odpovědět na druhou otázku. Kdo Červíčka navrhl k povýšení. Na internetu jsem našel spekulace a úvahy, že za vším stojí Pecina (současný ministr vnitra Rusnokovy vlády) a předseda SPOZ Zdeněk Štengl. Policista, který sloužil stejně jako Červíček ve Východočeském kraji. Ano, to je ten apoštol, který nesl Zemanovy myšlenky k volbám. Jak vidno, těch geniálních nápadů má mnohem více. Ale to je jedno. Oficiální navrhovatel mě až tak nezajímá. Spíš, kdo za ním stojí. Zvláštní je, že prezidentovi Zemanovi vadil profesor Putna. Všichni si ještě pamatujeme, jak to probíhalo, ale u Červíčka šlo vše hladce. Nabízí se takové vysvětlení. Langer měl svého Červíčka. Současně Langer má svého kamaráda Vratislava Mynáře (kancléř prezidenta Miloše Zemana). Dokonce mu mazlivě říká „Vráťo“, jezdí k němu lyžovat, obchodoval s ním, pomohl k evropským penězům na „Vráťův“ penzion. Ódéesáci jsou samí poetové: Kolibřík, Mazánek, Vráťa. Kam na to chodí? Druhý, ve skutečnosti nejspíš první, muž SPOZ Nejedlý je známý tím, že má velmi dobré kontakty na lidi z ODS. Takže tu máme dva možné kanály. Co je naprosto jasné, je fakt, že vítr fouká z hradu.

Půjde-li to tímto tempem, bude zanedlouho z plukovníka Bílka (GIBS) polní maršál. Mohl by řídit třeba tu pancéřovou divizi, která pod velením tankisty vojevůdce Zbytka (SPOZ) chtěla v roce 1989 dobývat Prahu. Voják každým coulem, Zdeněk Zbytek, oné divizi tenkrát ve Slaném velel a byl ochoten zasáhnout tanky proti sametové revoluci. Jeho nabídka zůstala naštěstí nevyužita. Socialistické vlasti slouží dosud, tentokrát v SPOZ. A aby si ti kluci modří „ódésáčtí“ nezáviděli, bude pan plk. Skříčil jmenován nejspíš admirálem válečného loďstva na kanálu Odra – Dunaj – Labe. Když je vymyšlena funkce, trafika se k ní vždy najde. Nebo se ten kanál opravdu vykope. Při verbální brutalitě prezidenta Zemana a jeho mstivosti bych se nedivil, kdyby řekl, že kanál vykopou „topkaři“ a „ódéesáci“, které na galeje pošle nový policejní prezident. Zeman se umí svým pomahačům královsky odměnit. Vráťu za prohrané volby čeká osud Šloufa. Máme se na co těšit. Sledujme, co udělají s nežádaným Lessym.

Autor: Dušan Navrátil | úterý 29.10.2013 16:06 | karma článku: 43.19 | přečteno: 8849x

Další články blogera

Dušan Navrátil

Přestupky jsou naše věc, děláme to pro obec!

Takto by šlo volně parafrázovat heslo, se kterým do komunálních voleb v naši obci vstupuje jedno z místních sdružení.

19.9.2022 v 7:05 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 93 | Diskuse

Dušan Navrátil

Premiér Fiala utajoval informace

Usvědčil ho nechtěně ředitel GIBS Dragoun v rozhovoru, který poskytl novináři Radimu Vaculíkovi z portálu Novinky.cz. Vtíravou otázkou je, zda premiér Fiala svou nečinností neporušil zákon, když důvodné podezření nechal vyšumět.

13.9.2022 v 8:05 | Karma článku: 6.58 | Přečteno: 162 | Diskuse

Dušan Navrátil

Nezisková organizace premiéra Petra Fialy

Mít neziskovku je fajn. Státní peníze se tam jen točí. Jednu takovou neziskovou organizaci má i premiér Fiala a páchá v ní pouze samé dobré skutky, podobně jako Matka Tereza. Takže nikdo nemůže být nespokojený. Opravdu?

13.9.2022 v 7:02 | Karma článku: 23.40 | Přečteno: 3821 | Diskuse

Dušan Navrátil

Na otázku „Pořád ještě bijete svoji manželku?“ nelze dobře odpovědět.

Stejně tak nejde dobře odpovědět na otázku, zda budete příště volit ANO či ODS. Další strany, trpajzlíky z pěti slepence úplně pomíjím. Uvádím i další informace o demonstraci na Václaváku. Neskutečné podvraťáctví mainstreamu!

11.9.2022 v 7:51 | Karma článku: 20.94 | Přečteno: 444 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 22.20 | Přečteno: 329 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 41 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.13 | Přečteno: 288 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.76 | Přečteno: 507 | Diskuse
Počet článků 143 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2285

Motto: Nikdy nesoupeř s blbcem. Stáhne tě na svou úroveň a tam tě převálcuje svými zkušenostmi.

Boj s blbostí se nedá vyhrát, ale musí se vést.
 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...