Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Ještě, že nám ten Rus dneska letecky poslal už třetí dávku ( od překročení hranic Ukrajiny ) paliva pro naše jaderné elektrárny.

;-)

2 0
možnosti
RJ

;-D;-D Formě jak jste to podal jsem se zasmál. Obsah ovšem až tak k smíchu není.

3 0
možnosti
Foto

Také jsem včera to martýrium hlasování o důvěře vlády zčásti sledovala. Nejvíc s jsem se zasmála, když si Babiš s Jurečkou vjeli do vlasů. Jurečka si začal. Prohlásil o AB že je estébák, a Babiš i Jurečkovi, že on zase na Zemi živitelce se opil a "olizoval zlatokopky". (A že byl Jurečka neúspěšný prodejce pesticidů, tak vlezl raději zl do politiky. A Foldyna o řekl chudákovi ministru Lipavském, že je "jasánek" - vlastně "lipánek". Nejkratší projev tam měl zachránce - sanyťák poslanec Brázdil. Přišel k mikrofonu, a řekl: "Vlastizrádce nevolím" - a odešel. Svítalo a PS to přijala publikum to kvitoval s povděkem. Dívala jsem sena TV24 do 23 hodin, pak jsem usnula. Vzbudila se ve čtyři ráno, otevřela tv a zábava jak o půl noci na hřbitově ;-D. Pak už jsem neusnula. Lepší než rv- serály aspoň o 50 %.;-DR^

1 0
možnosti
JR

J34a85n 88R34á47ž

2. 9. 2022 9:16

Že Síkela řekl, že chce přednostně zásobovat plynem podniky a nemocnice, když budou problémy s jeho nedostatkem, jsou jeho zřejmě nejrozumnější slova.

0 0
možnosti
ZZ

Ale jak to udělá ?

Ještě jsem neviděl, že by někdo u nás dokázal tak lehce odpojovat jednotlivé přípojky, jak si představuje pan Síkela.

:-/

2 0
možnosti
JK

Snuška blábolů a lží o ničem. Tak prázdné zásobníky je smrtelná tragédie a plné zásobníky je snad ještě smrtelnější. Papež sleduje výroky Černochové a vyjadřuje se konkrétně k nim. Když Miloš Hradní troska srší bonmoty a je to sláva veliká, ale bonmot Vystrčila se vezme doslova, manipulace je součást demagogie. Na jednu stranu křičíte, že nás vláda nechá zmrznout a když vláda prohlásí že nás zmrznout nenechá, plynu je dost a ceny se už srazily na míň než polovinu, tak je to zase blbě, protože to (jako za totáče) nevlastní přímo stát. Ale proč by to měl vlastnit? To jako firma vypustí naschvál plyn do vzduchu a nikomu nic neprodá? Probuďte se ani rohlíky vám už nepeče státní firma a jste snad o hladu?

Další výlevy snad ani nemá cenu komentovat, mají jen vyvolat nenávist, zlobu a strach. Skutečně se někdo z vás bojí, že zmrzne, nebo bude hladovět? Nenechme se rozhodit štvavou propagandou a uvažujme rozumně.

11 4
možnosti
JR

J53a50n 69R18á47ž

2. 9. 2022 9:29

Zaprodanci zahraničních imperialistů vyvolávají mezi občany nenávist, zlobu i strach a tím maří budovatelské úsilí dělnické třídy. Nenechme se štvavou propagandou rozhodit.

Takto napsané by to bylo více úderné! ;-D

7 3
možnosti
Foto

Zásobníky má pronajaté náš stát. Stát na základě našeho zákona je odebral Gazpromu, který si je pronajal a nechával je úmyslně prázdné. Plyn v nich je našeho státu, protože pro náš stát je nakoupila Správa hmotných rezerv, což je státní orgán. Plyn nám jde i z Norska a nahradí zatím jednu třetinu plynu.

4 0
možnosti
ZZ

V ČR jsou zásobníky v Dolních Dunajovicích, Lobodicích, Štramberku, Třanovicích a Tvrdonicích - a jeden v Čechách - v Hájích u Příbrami. Jejich celková kapacita dosahuje asi 2,7 miliardy metrů krychlových, což odpovídá tuzemské spotřebě plynu za dva zimní měsíce a jejich vlastníkem bylo RWE, které tyto zásobníky nabídlo k prodeji.

Podle HN ale nakonec nabídku vedle ČEZ nepodala ani maďarská státní společnost MVM, ani skupina KKCG miliardáře Karla Komárka.

Zasobníky se nabízely 20.6.2022 cca za 12 mld Kč. V době nabízeného prodeje obsahovaly zásoby 56 % kapacity.

Největší z těchto zásobníků je dnes údajně úplně prázdný.

Odkud je plyn v zásobnících je trošku záhadou, protože to nebylo JASNĚ zveřejněno.

Vláda mluví o Norsku a LNG z Krku, ale toho mělo být jen 5 mil m3, takže je docela možné, že PŘEVAHU V ZÁSOBÁCH bude mít opět starý známý ruský plyn z Německa..

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/hn-rwe-pozastavila-prodej-zasobniku-plynu-v-cr-zajem-mel-jen-eph/2223755

0 0
možnosti
JB

J39i31r47i 20B78o59r

2. 9. 2022 8:56

Po včerejším vystoupení Babiše v parlamentu je to trapný pokus. :-)

5 2
možnosti
Foto

... a tragické pro náš Lid.

2 2
možnosti
Foto

V úvodníku NP pan Neff napsal: Vít Rakušan je skvělý stratég, mistr politické hry. Co si o tom myslíte?

0 0
možnosti
ZZ

Pletichařit umí výtečně - v tom jej málokdo překoná !

;-)

3 1
možnosti
ST

Souhlas s autorem! Už aby byl "pěti slepenec" nahrazen vládou ANO+SPD!

3 1
možnosti
Foto

Trikolora a KSČM ne? To by byla vláda ochuzená o největší mozky! ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2285x
Motto: Nikdy nesoupeř s blbcem. Stáhne tě na svou úroveň a tam tě převálcuje svými zkušenostmi.

Boj s blbostí se nedá vyhrát, ale musí se vést.