Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane autore, máte rád všelijaké záhady a konspirační teorie. Tak zkuste promyslet tuhle:

Pavel byl ve skutečnosti tajným agentem CIA (nebo podobně) a měl za úkol proniknout do struktur čs armády (spojenecké ráže). To se mu podařilo a proto byl bez problému prověřen pro vysokou funkci v NATO.

Zkuste se jednou povznést nad drby z nějakého bulváru. :-)

0 0
možnosti
Foto

Jaká záhada? Jaká konspirace? Jde o lampasáka, žoldnéře, který by sloužil komukoliv. Proč drby? Četl jste vůbec ten článek? Tam byly kopie dobových dokumentů. Vy už jste jako nějaký komouš, který tvrdí, že kolečko je čtverec. Dokument není drb. A co čtete Vy? FORUM24? To je ta pravá provládní žumpa. Je to "bulvár", když píše něco co Vám nevoní. Je to "bulvár", když píše o provařeném STAN, Hlubučkovi a Mlejnkovi. Kdyby PP a pěti spelenec chválili, tak by to bulvár nebyl, to by byli zlatí :-) Čest.

2 0
možnosti
PL

Vždyť je to jenom opsaný kyblík bezobsažné špíny z polobulvárního tisku!Rv

A co hasiči, a co kriminalisti, sloužící za Rakouska a poté ve službách zcela nové "první republiky"? To byli také přeběhlíci, pokrytci a převlékači kabátů?

Vzpomeňte, jak v Hříšných lidech města pražského jednoho takového rejpala utnul rada Vacátko, ať si tedy klidně na něj jde stěžovat nepřátelskému státu, jak vyhrožuje, a ať přitom vídeňského kriminálního radu a poslance Grubera pozdravuje, protože to je Vacátkův spolužák z vídeňské akademie...;-)

1 1
možnosti
Foto

Dokument nejde interpretovat, ten jde jen "opsat". O bulváru a polobulváru viz výše, už jsem komentoval.

"Hasiči, a co kriminalisti, sloužící za Rakouska... To byli také přeběhlíci, pokrytci a převlékači kabátů?" To byste se musel zeptat jich, jak to dělali, proč to dělali atd.

"Hasiči, a co kriminalisti, sloužící za Rakouska..." TI NEKANDIDOVALI NA PREZIDENTA. V tom vidím jistý rozdíl...

2 0
možnosti
OD

To, že tady vůbec takové věci řešíme. Kandidovat v roce 2022 kohokoliv, kdo mě co dočinění se strukturami výkonné moci KSČ, je nehorázná ostuda nás všech. Že se nenajde nikdo, kdo by neměl "čárkový kód v rudých trenkách" je děsivé vysvědčení společnosti, která sice rychle vyměnila cedule na dveřích, ale v hlavách mnohých ještě stále straší ten rudý mor.

Neskutečně mi vádí, že dodnes jsou rudé mordy vidět v justici, státní správě, policii, ale co chtít v zemi, která zvolí na hrad hned dva ruské agenty po sobě. Výmluva, že tehdá neměl potřebné vzdělání nikdo jiný než straníci dnes už neobstojí.

K věci mám jen to, že takový dokument datovaný leden 1990, to mi zní jako zpravodajská hra, protože v lednu 90 byla armáda už v totálním chaosu, ministr si prostřelil hlavu a ten komunistický generál, kterého tam delegovali, už byl dávno na druhé straně. Zato po kasárnách ZVS sedělo pár tisíc vzteklých komoušů - lampasáků, kteří se ukrutně báli o koryto a škodili, kde mohli, pucovali bunkry na Šumavě a když jsme se jich ptali, proč to dělají, říkali, že se "chystají na Sudeťáky". Toto je papír, který byl napsán před Listopadem, v lednu 90 už opravdu nikdo nehodnotil loajalitu k socialistickému zřízení.

Kromě toho, pokud byl přijat jako mladý důstojník do zaškolení v NATO, pokud vykonával spoustu velitelských funkcí v Aliancí vedených jednotkách, byl důkladně prověřen. Mám podobnou bezpečnostní prověrku, takže vím, co to obnáší. Šlo to celé kolem mne, jen mi různí známí volali, že se na mne Američané vyptávají na všech úřadech, které byly věci relevantní.

Co tím chci říci? I když se nehádáme o komouších ve funkcích, to co jste napsal, je humus, protože o armádě nic nevíte a způsob formulace mi říká, jak moc se opájíte sám sebou.

I přesto, že nesouhlasím s jeho kandidaturou na prezidenta, je Pavel vedle vás slušný člověk, který třicet let slouží dobře této zemi.

Co jste pro tuto zemi udělal vy?

2 1
možnosti
Foto

To, že tady vůbec takové věci řešíme... To řešíte Vy. Pro mě Petr Pavel NENÍ prezident. Pro Vás asi také ne. Pro spoustu podporovatelů, respektive těch, co se v blogu vyjadřují je nejen přijatelný, ale dokonce je žádoucí. To je jejich názor, který jim neberu. Možná se ti, kterým se PP nezamlouvá stejně jako mně nechtějí prezentovat veřejně. Mně se PP nelíbí a napsal jsem ten blog, protože informace ze Seznam Zprávy MŮJ názor podporují. Toť vše.

O armádě toho vím stejně jako ten redaktor ze Seznam Zprávy a možné víc než Vy. A dál, kde se proboha sám sebou opájím? To je argumentace jak od trolla pana Matušky. Takže definujte ty pasáže mého sebeopájení. Když ne, tak jen melete nesmysly. A vracím otázku: Co jste pro tuto zemi udělal vy?

2 1
možnosti
Foto

Generál Pavel zachránil mnoho životů ve válce v bývalé Jugoslávii. Kolik jich zachránil třeba Babiš...?

Pokud nevěříte v zásluhy generála Pavla na záchranně několika desítek francouzských vojáků, mrkněte se sem...

https://cs.wikipedia.org/wiki/Vypro%C5%A1t%C4%9Bn%C3%AD_francouzsk%C3%BDch_voj%C3%A1k%C5%AF_ze_z%C3%A1kladny_Karin

Takového chlapa já na Hradě klidně chci a budu ho tam volit.

7 0
možnosti
Foto

Podíval jsem se, je to tak. Proti tomu pochopitelně nic namítat nejde. Jen takový detail, není to rejpání, v textu se píše "... bylo vysláno 29 vojáků", ale francouzský Válečný kříž dostali jen 4 lampasáci. Asi to tak na vojně chodí...

1 0
možnosti
LJ

V historii najdeme řadu příkladů, kdy velitel vojska přeběhl na druhou stranu. Přeběhnout se prý chystal Albrecht z Valdštejna, proto ho prý zavraždili v Chebu. V roce 1968 přeběhl Generál Šejna... Celá řada špionů přeběhla na druhou stranu. Rudové i jiní přeběhlíky odsuzovali k smrti a popravovali třeba novičokem. Snad ve všech případech to udělali s finančních či podobných výhod.

Pokud zmiňujete na počátku apoštola Pavla, tak jeho "přeběhnutí" na druhou stranu mu nepřineslo žádné výhody, a on to věděl, že mu to přinese jenom potíže. V tomto případě můžeme věřit, že šlo o změnu smýšlení na základě nového poznání.

0 0
možnosti
Foto

Skutečně toliko o změnu myšlení? A co když i o až ryzí schopnost přizpůsobit se době a změnám. Gen. semínko otočil korouhev, protože mu začalo téci do bot;-)

2 0
možnosti
JK

Je to zajímavé jak se nám objevují dokumenty z tajných spisů. Tentokrát ale na obsahu nevidím žádné bombastické odhalení. Navíc pro práci v NATO musel být podrobně prověřen, takže jestli jeho oponenti kandidatury na Hrad nemají nic víc v rukávu, tak to je s přehledem nejlepší kandidát.

10 0
možnosti
Foto

Nikdo netvrdil, že "obvinění žoldnéře" Petra Pavla je bombastické. Já si myslím, že čím víc budou blízko volby prezidenta, tím více takových zpráv bude. PR týmy to už pečou... To je zatím pouze zahřívací kolečko...

A platí to i pro komunální volby. Třeba dnes je na Seznam Zprávy článek: "Vildumetzová se stýkala s obviněným z kauzy Dozimetr."

Ukázka z textu: "Ona je místopředsedkyně Sněmovny z hnutí ANO, její manžel poradcem ministryně a politikem za ODS. Server Neovlivní.cz zjistil, že se manželé Mračkovi kamarádí se Zakaríou Nemrahem, obviněným v kauze Dozimetr."... Padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina... Nakonec vznikne další "opo smlouva", tentokrát mezi ODS a ANO.... Politici "napříč politickým spektrem" z nás dělají idioty... Věřím tomu, že se zde najde nějaký amatérský "politolog" který to vše "vysvětlí"...

Není to bomba, ale uvádím odkaz:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-vildumetzova-se-stykala-s-obvinenym-z-kauzy-dozimetr-je-znamy-meho-manzela-212975#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest199_novy_box_firmy_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

0 0
možnosti
JZ

Radši bývalý důstojník než slovenský agent StB. Vůbec prezident České republiky by měl být rodem Čech, nikoliv Slovák nebo poloviční Japonec. :-)

6 0
možnosti
KK

Proč by prezident České republiky nemohl být poloviční Japonec? Pro mě za mě třeba poloviční Mongol nebo Turek, když si ho lidi zvolí.

0 3
možnosti
JB

J76i84r51i 31B60o15r

1. 9. 2022 10:13

Vám vadí loajalita? U armády a policie se to vyžaduje.

Co třeba Česká policie četnictvo za okupace?

3 0
možnosti
Foto

Nic. Všichni přece nekolaborovali, ale emigrovali a proti nacistům bojovali. Budeme probírat i třicetiletou válku?

3 0
možnosti
JB

J90i93r75i 86B32o79r

1. 9. 2022 9:59

Pavel Šavel, já bych měl jiné přirovnání." Po ovoci poznáte je". Porovnejte Babiše,Zemana, Klause a Pavla.

2 0
možnosti
PK

No ono zase moc kandidátů na Hradčany k dispo není a pokud lid snese v čele VPT bývalého karierního komunistu, proč né prověrkou v NATO uznaného vojáka?Žena k dispo není, resp. nezaujme li pani Vitásková a Jágra tam národ nechce , tak proč nakonec né pana Pavla....?

0 0
možnosti
Foto

I když odfiltrujeme "kompro" věci z minulosti Petra Pavla, spoustě lidí vadí už jen z principu jeho bývalého povolání. Tedy to, že byl vojákem. Někteří lidé vojáka na Hradě nechtějí. Tu Vitáskovou bych bral :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2285x
Motto: Nikdy nesoupeř s blbcem. Stáhne tě na svou úroveň a tam tě převálcuje svými zkušenostmi.

Boj s blbostí se nedá vyhrát, ale musí se vést.