Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

..... nejsem příznivcem "KDYBY", - v historických souvislostech to vyznívá až komicky, jak se snažíme zvrátit chod dějin a nabízíme svému nitru přijatelnější, méně složité, méně krvavé a méně bolestivé varianty řešení. Historii, jako takovou, nezměníme a samotné události,- tak jak proběhly, neovlivníme, ....zkrátka se tak stalo a už nyní je to "dějepis".  ......za CV teho parchanta na barikádách pak R^ !

5 0
možnosti
KV

To je vecny spor jestli dejiny urcuji osobnosti nebo masy !

1 0
možnosti

Proboha, žádná třetí světová zatím není a projevy "Ein Volk - Ein Reich" má dneska především Vladimir Putin, který dokonce hlásá, že ani neexistuje žádný ukrajinský národ.

5 10
možnosti
PH

P35a19v77e55l 13H42e98k

4. 8. 2014 15:13

Jakápak válka, současný stav na Ukrajině se přece nazývá policejní akce.

3 0
možnosti
JM

Pane Jouský, je v pořádku, že fandíte Západu. Fakta byste měl ale přijímat jako fakta. I v tom případě, když Vám nejsou příjemná. Ona dohoda byla podepsaná 21. února a díky tomu výtečníkovi byla ještě ten den zlikvidovaná. Nebýt toho, Ukrajina by se připravovala na prezidentské volby. Nedošlo by tam k občanské válce, tisícům mrtvých. Nakonec ani to nešťastné letadlo MH 17 by nebylo sestřeleno. Na MAJDAN hned tak Ukrajinci nezapomenou.

10 2
možnosti

Ukrajina by se připravovala na prezidentské volby, ale mezitím by byla podepsána asociační dohoda s Ruskem a Janukovyč by tam stačil vybudovat stejný autoritativní režim, jako je v Rusku. U nás se to podařilo v roce 1948 za pár měsíců - od "Vítězného února" do voleb v květnu, které už byly typickými volbami totalitní diktatury (mezitím byli zatčeni předáci nekomunistických stran, někteří již byli zabiti, jejich členská základna se zmenšila, atd.).

4 9
možnosti
TJ

Autor až příliš vyzvedává jednu třetiřadou událost. Pokud by dotyčný militant nevystoupil, na průběhu událostí jak ho známe dnes by se nic nezměnilo.

2 5
možnosti

Toť otázka, na kterou nebudeme nikdy znát odpověď. On jeden člověk dokáže v jednom momentu skutečně pohnout dějinami a nebo jim dát kapku jiný spád. Ale nikdy nedokážeme rozeznat, jestli zrovna tenhle byl skutečně ten zlomový a nebo jestli by místo něj nastoupil někdo jiný. A nebo jestli nálada nebyla taková, že by dohoda byla stejně odmítnuta.

3 0
možnosti
VL

Páně Talebova kniha se stala bestselerem, ale pro trochu lepšího statistika to zase nic tak světoborného není. Samozřejmě, že pro lidi, kteří jsou ve statistice lajky, to může být "zjevení vyšší pravdy". Autor tohoto článku sám podle mne aplikaci černé labutě tak, jak je tato vymezena panem Talebem, na jevy (v daném případě autorem dokonce personifikované do osob!) velmi pravděpodobně nevěří! No nic!

0 0
možnosti
TP

autor je další oběť putinovské maskirovky

5 5
možnosti

Proč? Ač antiputinovec, nic špatného na textu nevidím. Tedy, kapku přemýšlím, zda jsem něco nepřehlédl, když tu Fojtík s Vysočanským tak radostně výskají, ale nemyslím.

5 0
možnosti
PF

R^velmi zajímavé

7 0
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2285x
Motto: Nikdy nesoupeř s blbcem. Stáhne tě na svou úroveň a tam tě převálcuje svými zkušenostmi.

Boj s blbostí se nedá vyhrát, ale musí se vést.