Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Nevím, někde jsem slyšel, že jste hrozný blb.

5 3
možnosti
JS

Chápu, že pro voliče Ovara je to bezva materiál. Takže jen dva dotazy - pročpak Schwarzenbergové nepřišly o majetek na základě Benešových dekretů, pokud takto spolupracovali s nácky? Argument o sázce na dvě strany a půlce rodiny v exilu nepomůže, tedy nepomohlo to pár dalším rodům. A za druhé - Schwarzenbergové své postavení chápali jako privilegium a zároveň povinnost se o své lidi a majetky starat. To je zdokumentováno mnoha svědky (stejně jako všechny další lži z Ovarova štábu). Tzn - platí vám za to někdo? Nebo tyhle výmysly Ovara/ pozůstatky komančské agendy přebíráte dobrovolně?

21 10
možnosti
JS

Jinak děkuji Ovarovým voličům za mínusy, chápu že vaše mozková kapacita na mé dotazy neumožňuje odpovědět. Ačkoliv stačilo dávat pozor ve škole, nebo si trochu zagooglit o historii tohoto šlechtického rodu.

3 2
možnosti
JK

J88a53n 98K40o35z19á38k

7. 7. 2014 14:47

Pane Navrátil, tímto jste u mne klesl na hloupého člověka, který skočí na každou blbost bez toho, aby se snažil to ověřit.

12 5
možnosti
KD

V americkem vydani knihy Mlynare " Mraz prichazi z Kremlu " je drobna zminka, ze Vaclav Havel byl v letech 1954 - 1967 clenem KSC ! To jsou paradoxy !

5 1
možnosti
RK

Jasně. V padesátých letech běžně brali do strany osmnáctileté děti buržoustů;-D

5 3
možnosti
RK

To máte tak. Lidé nejsou blbci, jak si vy nejspíš myslíte. Dějiny nezměníte, i kdyby jste tááák moc chtěl.

5 3
možnosti
KB

Když se odehrávala ta šílená prezidentská kampaň (kde se "vyznamenávali" svěrákové, halíkové, Čáslavská, Hřebejk...), lidé se přeli, jaký měl Schwarzenbergův otec vztah k nacismu a fašismu. Podle tisku byl proti Hitlerovi a přísahal věrnost Benešovi, podle jiných informací však byl členem fašistické Vlajky a měl rád Mussoliniho. Podle mně není moc velký rozdíl mezi Hitlerem a Mussolinim. Byli to přece věrní přátelé. Že Schwarzenbergův otec organizoval koncentrační tábor a že pro něj pracovali Židé, je strašné. Jen aby ovšem Schwarzenberg junior neřekl, že jeho otec se tím snažil zachránit Židy. Ohledně Havlovy rodiny a jejího chování za 2. světové války jsou také velké pochybnosti.

Schwarzenberg hlavně nikdy neměl dostat žádný majetek. Jeho rodina se dostala k majetku v Čechách po roce 1648, kdy většina slušné protestantské šlechty a inteligence musela odejít do exilu. Německá katolická šlechta se proto velmi lacino dostala v prakticky okupované zemi k obrovskému majetku.

Schwarzenberg od roku 1990 škodí naší zemi, jak se dá. Byl členem ODA, které měla na starosti onu strašnou privatizaci. Byl prominentním členem topolánkovsko-dalíkovské korupční vlády. Ze všech sil obhajoval jak Topolánka, tak Nečase. Co se týče zahraniční politiky, je nekrtickým fanouškem amerických tažení v rozporu s mezinárodním právem a nároků sudetských Němců.

12 19
možnosti
RK

Tak ses vyblil a snad je ti lípR^

14 10
možnosti
ZB

Nejsem si moc jista svou česku historií, ale mám za to, že hlava Hlubocké větvě, strýc Karla Schwartzenberga emigroval před nacisty a spoluporáci odmítl. Panství mu byla nacisty zabavena až do konce války. Ostatně, proto ten Lex Schwartzenberg, protože mu nebylo možno něco přišít. Jinak by šla konfiskace hladce, přes Benešovky.

Rodina Karla Schwartzenberga byla v čase války internována na jednom ze svých zámečků a jejich mjetek byl pod správou . Takže hmmm. Řekla bych , že je to kachna.

Co se týče rodiny Václava Havla - nejvíc se asi ušpinil dědeček z matčiny strany , který pracoval ve funkci pro Baťu. Pokud můžeme prodej obuvi považovat za kolaboraci.

Miloš Havel, na kterého pan autor naráží, byl spíš charakter jako Albert Goring , zachránil hodně svých kolegů. Byl homosexuál  a poplatno době se k němu rodina zachovala neskutečně ošklivo. Takže opět hmmm. Asi kachna. Rv

26 2
možnosti
JD

Opět pravidelně se opakující demagogie a účelová lež a přitom stačilo napsat koho prostě nemáte rád a hotovo.

Na majetek rodiny Schwarzenbergů byla krátce po okupaci roku 1940 uvalena fašistická nucená správa a dosazen nucený správce. Takže pokud byli na práci na tomto majetku nasazováni vězni tábora v Letech schválně zkuste hádat kdo o jejich nasazení žádal a kdo ho měl na starosti. Víc není co dodat, jen snaha házet špínu a lhát.

11 3
možnosti
AS

A29d54a83m 77S17t40a83v87a

7. 7. 2014 13:50

Uff - nicméně bych si tu knihu rád přečet. Které knihkupectví ji prodává?

1 0
možnosti
JM

Asi žádné, rok vydání je 1999. Nicméně, nezoufejte, najdete ji v každém antikvariátu, protože je to opravdu dost velká blbost;-D

6 2
možnosti
FS

Výborný článek. A teď se "těšte" na ty pravdoláskaře z topky.

9 7
možnosti
PU

P67e24t94r 63U33h91e92r

7. 7. 2014 14:19

Ty jsi, prostě, no prostě jen ubohej Salajka od rudých...

5 5
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2285x
Motto: Nikdy nesoupeř s blbcem. Stáhne tě na svou úroveň a tam tě převálcuje svými zkušenostmi.

Boj s blbostí se nedá vyhrát, ale musí se vést.