Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Pravdoláskař nikdy nepochopí, proč Cibulka řekl "Vašku, ty jsi prase!"

4 6
možnosti
Foto

A co by asi řekli ti OPRAVDOVÍ disidenti? Malí a neznámí, mimo Prahu. Ne prominentní a operetní "bojovníci"... To by byly výrazy:-)

3 0
možnosti
Foto

Havlopravdaři nemají rádi, když jim někdo připomíná pravdy, které tento jejich idol trousil když se dral k moci, kterou údajně nechtěl Rv

8 7
možnosti
Foto

Výstižné. Jak o Havlovi, tak i o jeho nohsledech. Ona je ta pravda bolí. To jsou paradoxy. Napíšete pravdu a provdoláskaři trpí:-) ... Já nevěděl, že povolání pravdoláskař má i taková rizika. Musím se "pochlubit". Na facebooku došlo i k mazání tohoto článku. Ale proč? Oni se dnes za Havlovy výroky stydí? Jak je vidět, je to i dnes pořád citlivé téma.

4 5
možnosti
BM

Tak nevím, co tím chtěl "básník" říci. Zřejmě se včera chytil s někým v hospodě a zde si vylévá svojí dušičku..

Autore, všechny Vaše citace jsou z doby, kdy ještě nikdo nevěděl jak vše vyvine... Většina lidí v té době měla různé představy a mnohdy velmi naivní. Jako v každé revoluci.. V té době se toho řeklo.... :-P

A nechápu co Vás k tomu zrovna nyní přivedlo.. Asi ta hospodská diiskuse.....;-D

13 9
možnosti
Foto

Myslíte básník Havel? Také mu nerozumím... Mýlíte se ve všem. Hospodou počínaje a i tím, že Havel nic nevěděl. Věděl vše  a jako loutka plnil pokyny chlebodárců. To jste tak naivní nebo jste to psal na Havlově lavičce? To je abych napodobil Váš objektivní styl. Odborně  "diskutovat" můžete až u slibovaného dalšího článku:-) To si móóóc užijete. Teď je to předčasné. Šetřete síly:-)

8 3
možnosti
MP

Paní First se bojí pravdy, protože má komunistické levicové názory.

1 3
možnosti
AF

A96l13e55n64a 59F74i44r19s66t

25. 6. 2014 17:20

což je ovšem od bývalého (do roku 1989) komunisty naprosto zásadní názor.

4 3
možnosti
ZS

Já si samozřejmě mnohá Havlova slova pamatuji, jen jsem nevěděl přesně kdy co řekl. Mám dojem, že to "žádné extra potraviny pro vyvolené" říkal už v prosinci. To si mohl sám sebe ještě idealizovat. Ale pokud to zopakoval i 1.1. 1990, tak už to byla čistokrevná lež. Protože z "diplomatické prodejny" si objednal potraviny už v prosinci, ještě před tím, než se stal prezidentem.

6 1
možnosti
MP

Původně měl být prezidentem Dubček, ale "někdo shora" se postaral, aby byl Havel prezidentem. Půl roku před revolucí navštívil prezidenta ve vězení jeden z nejvyšších francouzských politiků. Proč asi? Revoluce byla naplánovaná, mnoho lidí shora a z ciziny už to vědělo předem. Kdo přemýšlí, tak už dávno ví, v čí prospěch byla revoluce, a proč byla tak něžná.

7 4
možnosti
JR

J36a97r42a 52R95a40n10k

25. 6. 2014 20:19

Revoluce totiz uz v jinych zemich probehla, byli jsme predposledni:-/

2 0
možnosti
MP

Je mi líto, ale určitý vliv musel mít. At jde o zbrojařskou výrobu na Slovensku, kde se zvýšila nezaměstnanost a jinde ve světě tuto výrobu hned obsadili. To samé o Čubovi a Slušovicích, které najednou po jeho kritice padly.

3 1
možnosti
RH

Pokud autor chápe postaveni prezidenta v našem systému, pak nemůže za realizovanou politiku státu Havla obviňovat.

5 2
možnosti
Foto

Jo, postavení prezidenta znám. Pomocí pravdoláskařů ve vládě mohl ovlivňovat i ekonomiku. Měl být razantní. On jen ustupoval, pletichařil a třásl se před Klausem. Po té stránce to byl špatný a slabý prezident. Ono to nejde měřit - říká se tomu morální škody... i když to zní jako fráze...

3 4
možnosti
MB

Krásne sa ukazuje, že blog idnes sa stáva útočiskom frustrovaných dôchodcov, ktorí celý život nadávajú a zvaľujú vinu za svoj nešťastný život na niekoho iného. A že tých, na kterých sa to dá zvaliť je hodne, dokazuje aj tento článok. Škoda, že tu stále neexistuje antikarma. Takto bude mať pán Navrátil pocit, že predsa napísal super článok. Rv

12 9
možnosti
JZ

Já dokážu pochopit, že tohle lidem říkal, i když musel vědět, že to není pravda (tak naivní snad být nemohl, pokud si s emigranty nepovídali jenom o knížkách) aby na to lidi utáhl. Ale právě proto nejsem nějak schopný toho nekritického obdivu, protože existují osobnosti, které uměly utáhnout lidi i na nepříjemnou pravdu.

2 3
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2285x
Motto: Nikdy nesoupeř s blbcem. Stáhne tě na svou úroveň a tam tě převálcuje svými zkušenostmi.

Boj s blbostí se nedá vyhrát, ale musí se vést.