Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Václav Havel nebyl 100% dokonalý člověk a ani prezident, ale to není nikdo. Udělal jistě spoustu chyb, ale to děláme všichni na těch místech, kde jsme. Určitě se snažil dělat vše, tak jak to nejlépe cítil. Co si myslím, že by nikdy nenapsal takovou ubohost. Ale asi je pan autor dokonalý.

8 5
možnosti
JS

J29a44n 10S47e60m90i13k

30. 6. 2014 12:49

Nema cenu asi vysvetlovat ze vetsina citovanych vyroku je upravena a vytrzena z kontextu.

Predevsim ale projevujete neobycejne nepochopeni pro roli Havla po roce 1989.

Vaclav Havel nemel realnou moc minimalne po prvni ctvrtine roku 1990.

Realna moc byla v rukou federalni vlady ktera pripravovala reformy a ridila stat.

Havel byl uz od pocatku 1990 prakticky bez realneho vlivu na vezi a zakony ktere urcovaly budouci podobu CR/CSFR a podobu ekonomickych reforem.

Tim kdo drzel v rukou v tomto smeru realnou moc byl predevsim ministr financi a jeho tym.  Jmeno ministra financi a dalsich z jeho tymu, kteri utvareli 90. leta si muzete lehce dohledat. Havel byl pouze jakasi reprezentativni tvar navenek, a pri vsi ucte z pozice prezidenta pouze takovy "neskodny" glosator pomeru. Placete zcela na spatnem hrobe. Taktez je priznacne, ze tem "pravdolaskarum" nemohou prijit na jmeno prave nastupci a souputnici onoho ministra financi ktery realne vladl a realne budoval ekonomiku,zakonodarstvi a dominoval politicke scene po cela 90. leta

24 4
možnosti
OR

O28s79k29a47r 28R90a55z98á49k

30. 6. 2014 12:23

Používat pravdoláskař jako nadávku mohou  s klidem používat ti, kteří fandí lži a nenávisti. A obojí lze v tomto blogu bezpečně nalézt: lži a nenávist Rv

18 1
možnosti
PB

P47e84t15r 11B60r24o23ž

30. 6. 2014 12:02

Ubohý článek ubohého lúzra. Vůbec nefandím Havlovi, ale vytrhat z kontextu pár věcí a natřásat se, jak jsem odhalil lži - to umí jen ten, kdo nic nedokázal a umí jen v hospodě nadávat na všechno. Ano, všichni okolo mohou za to, že se Vám daří mizerně, to je určitě Vaše jediná pravda. Je mi vás líto.

24 3
možnosti
Foto

no já myslím, že s mnoha předsevzetími jste na tom podobně, jako každý člověk...ne vše, co jsme zamýšleli se nám zdaří,, ať už je to Havel nebo Pavel připadně Boženka.

5 0
možnosti
JC

J11a98n 71C29h73a20l43u31p34a

30. 6. 2014 10:31

Havel nebyl žádný diktátor, aby tady mohl nastolit své vize a představy fungujícího státu. To, že měl Havel nějakou vidinu prosperujícího státu a společnosti a hlásal o ní, nemůžete brát jako nějaké slovo boží, které se nenaplnilo.

Všichni tenkrát asi jen čekali na to, jak jim začnou pečení holubi lítat do huby, ale když to nepřišlo, tak do dnes kafrají (jako autor blogu). Poděkujte sami sobě, poděkujte nenažraným politikům, bankéřům a rádoby podnikatelům z 90.let. Jen chamtivost druhých může za to, že to bylo tak jak to bylo.

Nejsem žádný pravdoláskař ani milovník Havla, ale tady to neustálé ohlížení se a plivání na Havla za to, v co věřil, ale co se nepovedlo kvůli stovkám chamtivých lidí mi přijde dost ubohé.

23 1
možnosti
JS

J21a61n 58S23e59m48i48k

30. 6. 2014 12:51

Take by jsem pripomel, ze z "pravdolaskaru" byl co si pamatuji jen jediny podezrely z rozkradani verejnych penez, tunelovani a podobne- Alexandr Vondra (tedy pro uplnost, pozdeji clen ODS)

Z party co "pravdolaskarstvi" nemohli a nemohou prijit na jmeno jsou to doslova davy.

Tak asi tak

7 1
možnosti
KL

holt podle sebe soudim tebe, takze byvaly president nepocital s tim, ze velka cast naroda jsou smejici se bestie bez spetky moralky. jsem rad ze byl nas prezident, dle meho mineni po valce nejlepsi jakeho jsme meli.

16 0
možnosti
AO

Jinak se přeje, jinak se slibuje, jinak je možno plnit. Představy, touhy a přání se skutečně často neslučují s realitou, potažmo, můžete mít sebekrásnější a sebelidštější představy o politice, jakmile do ní vstoupíte vlastní nohou, zjistíte, že je všechno jinak. Takových nadšenců tu byla spousta. Těch, kteří odříkávali texty od specialistů - manipulátorů, aniž by sami měli skutečně procítěno, co je možné a co ne - taky. A to, že my dost často čekáme, až někdo něco - taky není cesta k životu.

3 0
možnosti
ZK

Jsem bytostně přesvědčen o tom, že VH vědomě LHAL.

6 13
možnosti
JK

A budiž vám to přáno.

7 1
možnosti

nebo jak hovořil o humanitárních cílech při bombardování Jugoslávie že ? 

No to víte fanoušci by řekli, že je to člověk chybující.

Ti se nikdy, naprosto nikdy neproberou, ti žíjí ve svém snu, to je jakobyste ze slávisty chtěli dělat sparťana nebo naopak.

5 10
možnosti
JK

A co vy? Slávista nebo sparťan? Probral jste se už z toho svého snu nebo ještě ne?

4 0
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2285x
Motto: Nikdy nesoupeř s blbcem. Stáhne tě na svou úroveň a tam tě převálcuje svými zkušenostmi.

Boj s blbostí se nedá vyhrát, ale musí se vést.