Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J54a75n 77K79r77a61u89s

3. 6. 2014 22:46

Když někdo někde vylepí samolepku, tak to vyšetřuje Útvar pro odhalování organizovaného zločinu, nasadí se odposlechy, sledky atd.

http://paragraphos.pecina.cz/search/label/Patrik%20Vondrák

Zajímavé v porovnání s vyšetřováním "běžné" kriminality ;-)

3 0
možnosti
Foto

Přikládám reakci od čtenáře (přišlo e-mailem). Jméno neuvádím, aby nějaký potrefený policajt nezačal zase pronášet svá moudra. Jak je vidět, ti policajti jsou stejní napříč celým Českem. "Padající občanka", to nepotřebuje komentář.:-) V Přerově mají ještě co dohánět. Ale i oni se snaží...

Dobrý den pane Navrátil,

po přečtení výše uvedeného článku bych sdělil příběh kamaráda Václava, který se odehrál asi před 10 roky. Potvrzuje však, že "Pomáhat a chránit" není vůbec jednoduché. Na to jsou potřeba vybraní jedinci, kteří pracují tvrdě a systematicky.

Václav zdědil po rodičích  ovocnou zahradu u obce Bílinka u Lovosic. Jezdil sem nepravidelně z bydliště v Roudnici nad Labem. Na zahradě měl chatku s nářadím včetně kolečka. Jednou se přijel podívat a zjistil, že chatka je vypáčená a co bylo kovové zmizelo. Na podlaze chatky však našel občanský průkaz nějakého pána. Václav si řekl, že když je vše ukradené z kovu, tak to musí být jedině ve sběrně - výkupu šrotu. No a nejblíže jsou Lovosice a tak tam zajel. Našel zde svoje nářadí i s kolečkem. Dal vše na váhu a vykoupil svoje nářadí zpět a nechal na místě jako předmět doličný ke zkoumání.

Nelenil a vyrazil na služebnu Policie v Lovosicích, aby ukončil zdárně a rychle rozjetou akci. Byl sepsán protokol a odevzdán nalezený občanský průkaz. V prvním kole výslechu policajt dostal Václava do kolen otázkou, zda viděl padat občanku z kapsy zloděje v chatce na zem a pokud ne, klidně jí tam mohl podstrčit sám. Na námitku Václava, zda by nebylo vhodné podívat se na místo činu a sejmout otisky prstů, byl odmítnut, že nemají na takové prkotiny benzín. Tak vozil policajta vlastním autem na zahradu i sběrných surovin, zase opačně a zase na služebnu. Bylo přislíbeno rozsáhlé pátrání. A výsledek - pachatel neznámý a případ byl odložen. Václav si zajel do sběrny pro svoje zakoupené nářadí, které si odvezl domů do Roudnice nad Labem. Tím měl jisto

4 0
možnosti

..... tak zaprvé - jste potencionální "spolupachatel" krádeže, ať se Vám to líbí nebo ne, jednalo se o Váš majetek, měl jste si jej chránit před zcizením, což jste evidentně neučinil. Zadruhé - pokud nikdo pachatele krádeže přímo neusvědčí (personál, hosté), pak je policie, (popř. státní zástupte, soudce) naprosto bezradná. Zatřetí - pokud jste policii označil možného podezřelého a "zdivočelý" policista si jel po své lajně, pak je na místě požadovat konzultaci případu s jeho přímým nadřízeným (stížnost není na místě), - jde o to, aby "divocha" usměrnila funkce - jednoduché, však účinné !

0 0
možnosti
Foto

Já bych si to za sebe dovolil shrnout. Všechno vlastně dobře dopadlo. Kdyby údajný zloděj neodhodil peněženku na toaletě, neměl byste ani občanku, ani platební karty a další doklady, co jste v ní měl - a musel byste dělat pěkné kolečko, abyste všechno dal do pořádku. Divné je, že se peněženka našla až druhý den - nemohl jste ji nakonec na toaletě ztratit vy? Třeba ji našel někdo z personálu a prachy si nechal? Také píšete, že údajný zloděj za vás zaplatil útratu, takže pokud by zlodějem opravdu byl, pak škoda nemůže činit 2 400, ale je nutno z ní odečíst vaši konzumaci. Škoda, že jste se o její výši nezmínil (nečinila 2400?). Víte, policisté znají i případy, kdy chlap v hospodě propije peníze, na které čeká manželka - a než by to doma přiznal, tak raději nahlásí krádež. Divné totiž je, že jste o krádeži měl hned jasno a nešel po svých stopách, zda jste peněženku někde nevytrousil. Jinak byste ji na toaletě našel sám. Ač nejsem přílišný fanda cajtů, tak ve vašem případě je spousta věcí tak říkajíc na vodě.

1 0
možnosti
Foto

Však jsem ho za ty doklady "pochválil". Tu peněženku jsem na WC vytrousit nemohl, byla v bundě u stolu. To by musel být dohodnutý s číšníky, ale byli tam i další hosté. Útratu zaplatil právě proto, abych peněženku nemusel vytahovat při placení. Ta platba byla účelová, jeho "dobrá vůle", takže bych mohl trvat na celé částce. Dnes je to již stejně jedno. To co píšete se opravdu stává - propité peníze, chlápek se bojí, nahlásí to, atd. Ale to musí být ubožák, který má strach z manželky. Mně by to za takové komplikace a rituály ani nestálo, opravdu nejsem pod pantoflem:-) Navíc celá ta částka nebyla fatální ve stylu: celá výplata, peníze na nábytek, na auto, atd. Kde přesně peněženku nalezli, to si již nepamatuji, možná jsem se po tom ani tolik nepídil. Mě zajímalo, jestli ho znají, jestli tam chodí, atd... Prostě tak se to vše seběhlo. Kdybych si to chtěl vycucal z palce, napsal bych to jinak. Sám hned na začátku píši, že to byla banální příhoda. Já chtěl hlavně upozornit na laxnost policie. Na stejný postup policajtů si stěžoval jeden pán (v reakci na můj článek), kterého to přišlo na 50000. Takže policajtům je jedno, jestli hledají zloděje dvou tisíc nebo padesáti. Nedělali nic v obou případech. A to je demokratické:-)

0 0
možnosti
Foto

vy prostě máte na policajty pech a pifku.

Když jsem vám to říkal před půl rokem, tak jste se rozčiloval, že to není pravda

0 0
možnosti
Foto

Asi to pravda bude:-) Ve velké většině je to pěkná banda. Neříkám, že všichni. Prostě moje osobní zkušenosti naprosto korespondují s tím, co je dnes a denně v médiích. Vždyť oni se melou i mezi sebou. Od pasu můžu jmenovat výrobu kompro materiálů na kolegy ("chyba" v cesťácích), tu se něco ztratí, tu se něco vynese, tu se něco zamete pod koberec, atd. Jejich křivárny by zaplnily celou Wikipedii a ani Shakespeare, jeden z nejplodnějších autorů, by to nebyl schopen zpracovat. K tomu tupost a arogance některých pseudo policajtů... V žádné jiné státní organizaci (mimo GIBS) není tolik špíny jak u policie. A nic zásadního se s tím neděje.

0 0
možnosti

Reakce na pana Radka Polického:

Nezlobte se,ale z Vašeho příspěvku v diskuzi čiší na STO HONŮ

policejní arogance a šikanózní chování, tak typické pro DRTIVOU

většinu příslušníků našeho policejního sboru,takže je VÍCE,než zřejmé,

že jste JEDNÍM z nich!!!Vy - a Vám všichni podobní - nejste ani na vteřinu

ochotni zauvažovat nad tím - neřkuli něco udělat - že by ten dotyčný postižený mohl mít alespoň TROCHU pravdy.Vím,že jde v tomhle případě v podstatě o blbost,ale proč se SNAŽIT že??

1 1
možnosti
Foto

A co podle vás policisti měli dělat?

zavolat URNU a jít pro toho člověka do zaměstnání-proberte se

1 0
možnosti

A51n93n63a 65Č37e49r53n48á

2. 6. 2014 18:36

Buďte rád, že vám ještě nedali pokutu. Za to, že jste si řádně nezabezpečil doklady. Postup znám z Brna, po okradení kapsářem. Tisíc korun před asi 10ti lety. :-/

2 0
možnosti
Foto

Však jsem psal, že to bylo o buňku.:-) Někteří pravdu o reálných policajtech nedokáží rozdýchat.

0 0
možnosti
Foto

Toto je klasický případ tvrzení proti tvrzení, do toho policisté jdou hrozně neradi. I kdyby se nějaký otisk na vašich dokladech našel, zkušený recidivista (psal jste, že váš společník byl recidivista) bude tvrdit, že jste mu občanku ukazoval (důvodů si vymyslí mnoho). Jinak pokud byla hospoda prázdná, je docela zvláštní přisedávat si k neznámému člověku. Tím se nechci zastávat zločinců, ale zas bychom jim neměli jejich "práci" tak usnadňovat...

2 0
možnosti
Foto

V tomto máte pravdu (tvrzení proti tvrzení). Ty otisky jsem již komentoval, mimo toho co uvádíte, by mohl tvrdit, že jsem mu ukazoval fotky, atd... Ale ztrácel by prostor... Ta hospoda úplně prázdná nebyla - tak napůl. Stalo se to jak popisuji a tragikomické není to, že je nezajímal ten zloděj, ale že se chtěli vyběsnit na člověku, který se jen stejně jmenoval. Je zajímavé, že všechny argumenty, které zde diskutující uvádí policajtům u toho mladého (nevinného) vůbec nevadily. Ten dojem byl takový, že kdybych tenkrát večer kývl, že to je on, tak by pro něj opravdu jeli! To je na tom to nejděsivější. Měří dvojím metrem...

1 1
možnosti
Foto

Přemýšlím nad tím, co to musí být za šlechtice génia, co si myslí, že pro 2400Kč (když trestný čin je od 5000 Kč...) se poldové přetrhnou...8-o;-D

3 0
možnosti
Foto

Z diskuse je jasné, že krádeže jsou u nás dnes běžný folklór a patří k národní kultuře. Navíc při přeplněných věznicích není záhodno cpát do nich recidivisty za čmajznutí pitomých 2400 korun. To by si mě občan autor uvědomit.:-)

0 0
možnosti

Především si autor musí uvědomit, že nechat v restauraci u stolu, kde sedím s neznámým člověkem, peněženku je hloupost a za tu se, jak známo, platí:-)

1 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS