Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J35a55n 52J95e60n62i89c

27. 5. 2014 13:42

Pane Navrátile souhlasím s Vámi až na malou výjimku a tou je postesk, že školství před revoluci bylo lepší. Jo existoval dril a rodiče dali víc na učitelé, takže dítě brzo zjistilo, že stěžovat si doma se nevyplatí.

Ale jinak mi je komunistické školství plné překrucování a lží docela odporné. Dokonce si myslím, že způsob výuky jazyků byl tragický: gramatika je na prd, když se člověk nedokáže domluvit. Vydírání pionýrem (předvoj SSM a KSČ), schvalování studentů gymnázia a VŠ pouličním výborem KSČ, tak z toho je mi zle. Vzdělání jen pro vybrané a oddané lidí věci komunismu... Z toho totiž vyrostli ti dospělí spratci, když ztratili velkého soudruha, který by je strašil a usměrňoval, plánoval jim vše a kontroloval. Díky nechci a je mi 100x milejší dnešní školství a věřím, že se z těch problémů, o kterých píšete dostane.

Liším se i v tom co se děje špatně po revoluci. Myslím si, že z nějakého neznámého důvodu Ministerstvo školství likviduje systematicky státní školství. Velkou podporu má soukromé školství, kdy akreditaci získávají i značně pochybné instituce a tak se děje, že dnes je VŠ skoro na každé vesnici (s nadsázkou). Střední soukromé školy až na výjimky (např. PORG) mají horší renomé než státní školy, což je vzhledem k objemu peněžních prostředků nepochopitelné. A tak se kantoři na státních školách hrdinně brání snahám ministerstva o destrukci. Pokud je ministerstvo vedeno snahou dostat soukromé školy na vyšší úroveň než státní a studování na nich udělat výsadou lidí, kteří na to mají, tak je to zavrženíhodné. Ale třeba se podaří i přes odpor ministerstva udržet kvalitu výuky. Třeba někomu dojde, že maturitu nemůže mít každý, protože se tam předpokládá určitá úroveň znalostí, kterou lze získat jen na vybraných školách. Třeba budou mít kantoři větší pravomoce. Třeba nebude školné na žáka jediným zdrojem příjmu pro státní školy, ale také úspěšnost přijímaček na VŠ či jiné hodnocení kvality výuky. Jj bude to asi trvat dlouho, ale moc jiných alternativ nevidím...

0 0
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2285x
Motto: Nikdy nesoupeř s blbcem. Stáhne tě na svou úroveň a tam tě převálcuje svými zkušenostmi.

Boj s blbostí se nedá vyhrát, ale musí se vést.