Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J23a39n 32R11á60ž

3. 5. 2014 23:24

Když se syn kamaráda zmínil o svém malém platu středoškolského učitele, nabídl jsem místo, kde by jeho plat nebyl závislý na tabulkách, ale na individuální výkonnosti, s tím,že průměr je cca 50tis./měs.

Odpověděl otázkou: A zaplatíte mi taky v zimě  pobyt na horách v pracovní době jako žákovského instruktora, dáte mi vánoční volno, a máte jarní a pololetní prázdniny,  dáte mi také ředitelské volno na pátek,když je svátek ve čtvrtek a mohl bych  jet v létě na pět týdnů trekovat? Já řekl,proč ne, ale jako neplacené volno. Odpověď: A to myslíš, že jsem blázen? Nejsem. Jsem jen špatně placený kantor.

2 0
možnosti

Učitelé, coby bašta neomarxismu, multikulturalismu a eurohujerství si nezaslouží ani to, co dostávají.

0 2
možnosti

J57a69n37a 34C68r75h73o38v14á

29. 4. 2014 21:32

Kdyby čeští učitelé za něco stáli, nemám námitek. Netvrdím, že je chyba jenom v nich, celý systém českého školství je špatný.;-(

http://psychologie.cz/deset-omylu-nasi-skoly/

0 0
možnosti

P24e82t28r 49H88á84l48a

4. 5. 2014 9:35

Původním cílem Pruského školství bylo vychovat loajální vojáky, kteří půjdou na smrt, neutečou a nebudou se ptát "proč".

Když se podívám na naši vládu, tak musím říct, že školství funguje naprosto dokonale - lidi si dokonce ty tyrany sami volí, ví, že vládnou špatně, a volí je znovu a znovu... z pohledu politiků je tedy naše školství dokonalé.

1 0
možnosti

J10a60n 12B98u39b92e66n

29. 4. 2014 9:29

Tak běžný vysokoškolský pedagog má 18h pracovní úvazek, takže vztáhnu-li to na 40h pracovní úvazek, nepřijde mi jejich plat jako nízký. Běžně učí na dvou školách, publikují, mají další jinak honorovanou činnost. Když jsou šikovní, tři měsíce prázdnin v létě, spousta volna i přes rok, opět když si šikovně rozvrhnou zkouškové období. Když říkáte A, řekněte i B.

6 3
možnosti

J47i27r85i 97C11e22e

30. 4. 2014 19:45

3 měsíce prázdnin v létě jsi sebral kde? Lžeš jako když tiskne.

1 1
možnosti

Takže, začněme takto:

http://xkcd.com/519/

Na obrázku, pro ty, co neumějí anglicky, je vyznačena přínosnost pro kariéru tří různých jevů:

900 vyučovacích hodin, strávených v závěrečném ročníku

400 hodin strávených nad domácími úlohami

1 weekend, strávený experimentováním s programovacím jazykem PERL Tenhle obrázek by si měl každý učitel povinně vytisknout a nalepit na dveře kabinetu, nad pracovní stůl, na desky svých "příprav" pro výuku, a denně na něj koukat.

2 0
možnosti

Učitelé na základních školách jsou ve vztahu k odpracovaným hodinám královsky zaplaceni. 6 týdnu volna v létě, ty dva další týdny o prázdninách jsou jen formalita, další min. 3 týdny v průběhu roku, veškeré víkendy a svátky volné, pracovní doba od 7:30 do max. 15:00, ale většinou méně. V té pracovní době ale neučí každou hodinu. Možná něco zaberou opravy sešitů, ale to je rutina na max. 1 hodinu denně.

3 5
možnosti

Ale do toho se jaksi nezapočítává čas strávený přípravou, opravami úkolů, poradami. Učitel žije svůj volný čas vymýšlením a přípravami na vyučování. Na Základní škole nemá své volno ani o přestávkách, kdy musí povinně dozorovat na chodbách, nebo v jídelně. Kdo si to nezkusil, nemá představu o čem to učitelství je. Na 1. stupni to bzučí jako v úle, na druhém se musí vypořádat s drzostí žáků. Do tělocviku se na druhém stupni nikdo nehrne. Donutit děti cvičit je umění. To jsou samé omluvenky od zodpovědných rodičů či lékaře. Na středních a gymnáziích je situace o to lepší, že děti vlastně nikdo nenutí studovat. Je to v jejich zájmu a rodičů. Za ty peníze by to ti, co na učitele nadávají, nikdy nedělali.

9 0
možnosti
Foto

Ten, kdo se v dnešní době rozhodne být učitelem je pro mě HRDINA R^

5 0
možnosti

Jak někdo může Ratha uvádět jako dobrý příklad to opravdu nechápu. Rath je synonymum jen pro vše špatné. Pokud někdy chtěl udělat něco dobrého, tak si za to nechal přemrštěně zaplatit a tím to potenciální dobro úplně eliminoval.

1 0
možnosti

Jsem kantor a nepovažuji učitelské platy za nízké. Je to srovnatelné se západem. Tím myslím poměr mezi platem učitele a třeba doktora. Fakt ale je, že dnes například pajdáky přijímají velmi jednoduché lidi jako svoje studenty, a že tudíž nelze očekávat nárůst duševních schopností mezi učiteli základních škol.

5 2
možnosti

Prosím vás, odkud máte informaci, že učitelské platy u nás a v západních zemích jsou srovnatelné??? Naopak, jsou diametrálně odlišné, tedy naše mnohem nižší! A to nejen v přepočtu vzhledem ke kurzu eura, ale i vzhledem ke kupní síle.....

0 0
možnosti

Mohl by autor odpovědět na otázku: Komu tedy peníze sebrat?

Máme jen jednu hromadu státních peněz a pokud se někomu přidá, musíme jinde ty peníze někomu vzít, komu? Policajtům, hasičům, úředníkům, důchodcům?V

0 0
možnosti

Důchodcům. Ti se nebrání.

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS