Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Demonstrace na Václaváku. A oni by na nás i stříleli

Žádná nadsázka, jen autentické výroky. Včetně té střelby. To je ta změna a nová politická kultura, kterou pěti koalice obalamutila své voliče.

Pěti koalice má spoustu velice zvláštních, vesměs neschopných politiků, a ještě horších odborníků. Média (mimo Babišových) psala vždy v jejich prospěch a de facto tím tento jurodivý pěti slepenec pomohla protlačit do Strakovy akademie. Dnes je většina i dříve provládních novinářů rozčarována z toho, co současná vláda vyvádí.  Dva z nich se ovšem nenechali „úspěchy“ Petra Fialy zviklat a jako fanatici dál píší neobjektivní a urážlivé články. Oba se vyjadřují podobně jako Rudé právo, jeden zašel ještě dál a jeho články jsou na úrovni Völkischer Beobachter, což byly propagandistické noviny NSDAP.

Všechny vládní politiky najednou probrat nejde, ale u tří ódéesáků a těch dvou novinářů to stojí za to. Všechny tyto exempláře spojuje povýšenost, arogance, pohrdání lidmi a extrémní vulgarita spojená se slovní agresivitou. Za jejich slovník by se nemusel stydět ani dlaždič.

1) Petr Fiala

3. 9. 2022 na Václaváku viděl - „proruské sympatizanty

Od jeho politické neobratnosti se dnes odvracejí už i skalní členové ODS i koaliční partneři SPOLU. Není to jen hejtman Kuba a ministr Blažek za ODS a ministr Rakušan za STAN… Tato malá politická sebevražda premiéra Fialy mu bude jistě opozicí opakovaně připomínána. Jelikož tyto věci byly již mnohokrát opakovány, bylo by nošením dříví do lesa to znovu rozebírat. Zmínil jsem to pouze pro informaci, do celkové mozaiky.

Arogance Fialy k protestujícím občanům, včetně nepochopení současné situace, je srovnatelná s přístupem komunistů k demonstracím z roku 1989. Tehdy Rudé právo psalo o tom, že tam chodí lidé popletení imperialisticko-diverzními centry. No a Fiala má ty své proruské sympatizanty a pátou proruskou kolonu. Rétorika je podobná, liší se to jen světovou stranou…

Ve dnech 25. a 26. listopadu 1989 - po potlačení studentského průvodu na Národní třídě – se tehdejších manifestací zúčastnilo na 800 000, respektive 500 000 lidí. To vše nakonec vedlo ke změně režimu. Katalyzátorem událostí pochopitelně byla „pěrestrojka“ a „glasnosť“ Gorbačova.

Milion chvilek začínal v letech 2017 až 2018 protesty na Staroměstském náměstí (15-20 000 lidí) a ten Václavák zaplnil z poloviny. Vyvrcholení proběhlo v červnu 2019 na Letné, kde bylo údajně až 300 tisíc demonstrantů… Nestalo se ale vůbec nic, Andrej Babiš se z toho oklepal, respektive nic si z toho nedělal.

Demonstrace z 3. 9. 2022: Zúčastnilo se jí minimálně 70 000 demonstrantů. Takže prvotní nástup je větší než u Milionu chvilek. Jestli by to pokračovalo stejným tempem dál, tak rekord Milionářů bude překonán. Jestli to bude skutečně dál akcelerovat, tak při neschopnosti celého Fialova kabinetu je docela možné, že počty demonstrantů budou větší než 500 000 (podobně jako v roce 1989) a Fiala a spol. skončí. Pokud ještě dřív neproběhne v režii ODS „palácová revoluce“, která Fialu odstaví. Přitom katalyzátorů událostí je dnes ještě víc než v roce 1989: Vyčerpání všech ekonomik po covidu, drahé energie, plyn, ropa, inflace, stagnace, green deal a jeho důsledky včetně emisních povolenek, válka na Ukrajině atd. Je to celosvětové. Takže je možná zaděláno na velké celospolečenské změny. Nakonec, v tomto smyslu mluvil i ministr spravedlnosti Blažek, jednooký mezi slepými ódéesáky. Budou noví vítězové a noví poražení…

Nevěštím, na to nejsem kompetentní, pouze uvažuji o jedné z možných alternativ. Jak to dopadne, to dnes neví nikdo. Anebo je tu možná nějaký „prorok“, podobně jako když několik ekonomů dokázalo predikovat ekonomickou krizi a recesi, ke které potom skutečně v roce 2008 došlo. I takoví prognostici tehdy byli, ale v jejich době jim stejně nikdo nevěřil…

Fiala je přitom úplně mimo. On není schopen nové skutečnosti vůbec pochopit (viz jeho komentář k protestu), není schopen na ně adekvátně reagovat a už vůbec není schopen je nějak vyřešit. Není to žádný politolog, chybí mu empatie, nemá žádnou vizi. Je to jen loutka a pěšák EU. Možná to vše ani rozumně vyřešit nejde a nevyřeší to ani v Německu či jinde na Západě… V každém případě ale Fiala není muž na svém místě a měl by skutečně být vyměněný. On je s těmi jeho neschopnými ministry takovým novodobým a vylepšeným Jakešem verze 2022.

A jak jsem sliboval, okomentuji několik reprezentantů ODS.

2) Pavel Novotný

Kontroverzní řeporyjský ódéesácký Guru a jeho „demokratické“ výroky k demonstraci 3. 9. 2022.

- „Vodní děla na tu svoloč.“

- „Debilové, co adoruji Babiše, a odmítají provolat slávu Ukrajině. Zbyteční lidé pro společnost.

- „V antické Spartě tyhle typy házeli z útesu coby pro společnost nepotřebné.“

Tento hlasatel „pravdy a lásky“ svého času přijel na traktůrku či sekačce před ruské velvyslanectví, rozdat si to přímo se všemi „Rusáky“. Nic proti tomu, máme přece demokracii, protestovat může každý proti komukoliv. Jenže to trochu pokulhává. Ten jeho křáp jel na ruský benzín. To je zrada protiruské politiky ODS! A za zradu, podle Novotného rétoriky, se dávala na frontě kulka. A ve válce jsme. Říkal to i pan premiér Fiala a já jeho signálům věřím. Vždy přijde signál a po něm pokaždé následuje konkrétní řešení. Vždy tomu tak přece bylo. Proto jsme ve válce. Fialově válce. Jediné, co by panu Novotnému zachránilo holý krk, by byl ten fakt, že v nádrži onoho vehiklu měl správný benzín. Ten jiný, lepší, německý, demokratický a od démonizovaný. Možná i požehnaný svatým Volodymyrem. Čert vezmi to, že ho Němci koupili od Rusů. Byl sice původně ruský, ale potom ho odčarovali. Abrakadabra a je to benzín německý. Košer benzín. Potom i Novotného křížová výprava proti Rusům byla také košer.

Starosta Novotný neustále ničil Rusy na zemi, na vodě, pod vodou i ve vzduchu, i když jen slovně. Když se proto novináři Novotného ptali, proč nešel bojovat na „východní frontu“ a přímo pomoct Ukrajině, tak se vymluvil, že on se přihlásil (neověřeno), ale jelikož je na cosi „charbus“, tak nebyl „odveden“. To mi připomíná slavnou scénu ze Švejka s vrchním vojenským lékařem Bautzem. Cituji:

Byl to muž neúprosný, který ve všem viděl podvodný pokus uniknout vojně, frontě, kulce a šrapnelům. Známý jest jeho výrok „Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande.” Za deset týdnů své činnosti vymýtil z 11 000 civilistů 10 999 simulantů a byl by se dostal na kobylku i tomu jedenáctitisícímu, kdyby nebyla toho šťastného člověka právě v tom okamžiku, když na něho zařval „Kehrt euch!”, ranila mrtvice.

Kdyby pana Novotného „odváděl“ doktor Bautze, válka na východě by při krvežíznivosti starosty Novotného byla dávno vyhrána. Nejpozději do švestek. Je to škoda. Tak se z ódéesáka Novotného stal jen salónní válečník, a to není to pravé ořechové. Kdo teď bude Rusáky kropit vodními děly? Ztratili jsme tak potencionálního národního hrdinu a veterána všech světových válek. Smutné.

3) Člen ODS Bronislav Šimoník

Jde o politika ODS, který je současně kandidátem do komunálních voleb v obvodu Brno-sever. Tento kovaný ódéesák podle asistenta poslance Jaroslava Foldyny (SPD) Waltera Krafta umístil na sociální sítě text, ve kterém nazval demonstranty lůzou. Cituji, a je to síla:

„Pokud si budeme před lůzou, co se dnes představila v Praze ustupovat a podělávat se z ní, tak se můžeme rovnou na nějakou svobodu a demokracii vykašlat,“ napsal a vyjádřil tak svoji představu o demokracii.“

„Pokud budeme tak, jak to činí některé mediální mrdky, pořád hledat paralely s komunistickým režimem a furt strkat hlavu do zadku, mají to zmrdi z dnešního Václaváku vyhráno,“ přidal ještě.

„Ve standardních demokraciích se stát s tímto dobytkem nikde nemazlí. Ve Francii klidně žluté vesty rozeženou třeba i střelbou. V Británii se Thatcherová s IRA taky nemazlila,“ nazval dále demonstranty dobytkem a poukázal na vhodné řešení střelbou.

Vše si můžete prohlédnout ve vláknu pic.twitter.com/oNAW98UsFb

4) Pavel Šafr, novinář bulvárního a dezinformačního plátku FORUM24

Tento portál, řečeno slovníkem Pavla Šafra, považuji za dno novinářské žumpy. Ve stejném stylu psávalo i Rudé právo, ale FORUM24 ho snadno překonalo. Pan Šafr byl komický už tím, když říkal, že "má dětinskou radost" z premiéra Fialy. Asi tím mínil ty „změny“ a tu „novou politickou kulturu“, kterou jsme téměř devět měsíců sledovali v přímém přenosu. Třešinkou na dortu těch „změn“ byla kauza Dozimetr, Redl, Hlubuček, Mlejnek a další. Dnes novináře Šafra už radost přešla. Radost přešla, hloupost zůstala...

Proto přitvrdil. Je skalní. Je pevný. Republiku nám demonstranti rozvracet nebudou. Otázkou je, zda ta jeho názorová pevnost nesouvisí s tím, že FORUM24, na rozdíl od jiných redakcí, získalo dotaci 2 miliony Kč. Asi v tvrdé měně, proto je pan Šafr jak z křemene. A ODS a TOP 09 z kvádrů – to se samo nabídlo… Vlastně i lidé, co mají tu správnou stranickou knížku (zde to byla TOP 09) získali na FORUM24 slevu na předplatném onoho plátku… Něco za něco. Tak už to zde chodí… Takže z peněz nás všech je placena Goebbelsovská propaganda vyvolených stran, tedy pěti slepence… A že se Pavel Šafr a FORUM24 páníčkům dokáže odvděčit, o tom svědčí jejich autentické výroky. Je to tam samý demokrat. Akorát, že v jejich pojetí to trošku smrdí tou jakobínskou demokracií. Citace z FORUM24 k demonstraci na Václaváku:

Policie má zřejmě zvláštní náchylnost k tomuto póvlu.“

Já jsem myslel a také jsem to již jednou napsal, že:

„… Na Václaváku byli hlavně naštvaní občané! Naštvaní na protilidovou politiku celého pěti slepence. Lidé, kteří neví, jak zaplatit drahé energie! Lidé, co mají strach z toho, co bude. Mají strach, že přijdou o zaměstnání a nebudou mít peníze. Mají strach z nadcházející zimy… Byl to postoj voličů!“

Nejde pouze o to, kdo to organizoval (což je dnes napadáno), jde hlavně o to, kdo tam byl. Sedmdesát tisíc „Rusáků“ je vlhký a demagogický sen reprezentantů pěti slepence. Ale oni to prý nebyli pouzí „Rusáci“, podle Šafrova FORUM24 tam byl póvl

5) Novinář Alexandr Mitrofanov na Twitteru dne 3. 8. 2022 sdělil národu:

3. července 1942 slibovalo na Václavském náměstí věrnost Třetí říši mnohem víc Čechů

Mitrofanov je zřejmě nespokojený, že dne 3. 9. 2022 bylo na Václaváku (zatím) méně demonstrujících občanů, než kolik tam bylo hajlujících kolaborantů v roce 1942. To kolaborantů by mělo být v uvozovkách. Známe přece prvomájové existenční pochody za starého režimu. Tam i tam byli lidi nahnáni nebo přinuceni jít… Ale i tak je to ulítlé přirovnání ze strany novináře Mitrofanova. Následně své vize Mitrofanov rozvedl do tří bodů a věštil, co by nás čekalo po pádu Fialovy kolaborantské vlády. Davem mínil naštvané demonstranty z Václaváku:

Kdyby tento dav získal moc, dostanete na výběr 3 možnosti:

1. Jít do jeho služeb.

2. Emigrovat.

3. Nechat se zlikvidovat.

Také uvedu tři důvody, proč zglajchšaltovanému novináři, který v bývalém Sovětském svazu vystudoval žurnalistiku není radno věřit. On sám se zachoval podle svého bodu č. 1, podle zásady „Čí chleba jíš, toho píseň zpívej“. Ano, dnes je už polepšený, a i patřičně zdemokratizovaný… A ta jeho hrozba likvidací? Holt i on pochází z Ruska a tam se s tím nepárají… A teď ty moje argumenty k osobě novináře Mitrofanova:

1. U něho doslova platí „Poturčenec horší Turka

2. Ve svých úderných článcích (západních častuškách) je „Papežštější než sám papež

3. Řídí se zásadou „Podle sebe soudím tebe

To je náš Saša, jak by řekli ve STAN.

Kdo koho by chtěl zlikvidovat, to naznačuje text uvedený výše. A ty jejich pindy o demokracii, změně a nové politické kultuře atd. si můžou schovat do hospody čtvrté cenové kategorie. Pokud ještě vůbec nějaké hospody po Fialově „pomoci“ budou existovat. Fialův deštník proti drahotě hospodským nepomůže... Fiala a spol. jsou ještě horší než ti bolševici, od kterých se na oko distancují a zuřivě s nimi bojují.

Doufám, že mě za tento blog neshodí z útesu. Abych tomu předešel, ve vlastním zájmu, nahlas volám: „Pěti slepenci sláva!“ A z vlastní a účelové podlézavosti oprašuji a parafrázuji další velmi vhodné heslo: „S pěti slepencem na věčné časy a nikdy jinak!“ To by už mohlo stačit i proti rozehnání střelbou…

Autor: Dušan Navrátil | středa 7.9.2022 7:30 | karma článku: 38,82 | přečteno: 1429x
  • Další články autora

Dušan Navrátil

Přestupky jsou naše věc, děláme to pro obec!

Takto by šlo volně parafrázovat heslo, se kterým do komunálních voleb v naši obci vstupuje jedno z místních sdružení.

19.9.2022 v 7:05 | Karma: 0 | Přečteno: 93x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Premiér Fiala utajoval informace

Usvědčil ho nechtěně ředitel GIBS Dragoun v rozhovoru, který poskytl novináři Radimu Vaculíkovi z portálu Novinky.cz. Vtíravou otázkou je, zda premiér Fiala svou nečinností neporušil zákon, když důvodné podezření nechal vyšumět.

13.9.2022 v 8:05 | Karma: 6,58 | Přečteno: 163x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Nezisková organizace premiéra Petra Fialy

Mít neziskovku je fajn. Státní peníze se tam jen točí. Jednu takovou neziskovou organizaci má i premiér Fiala a páchá v ní pouze samé dobré skutky, podobně jako Matka Tereza. Takže nikdo nemůže být nespokojený. Opravdu?

13.9.2022 v 7:02 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3897x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Na otázku „Pořád ještě bijete svoji manželku?“ nelze dobře odpovědět.

Stejně tak nejde dobře odpovědět na otázku, zda budete příště volit ANO či ODS. Další strany, trpajzlíky z pěti slepence úplně pomíjím. Uvádím i další informace o demonstraci na Václaváku. Neskutečné podvraťáctví mainstreamu!

11.9.2022 v 7:51 | Karma: 20,94 | Přečteno: 444x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Co vám česká média tají, to prozradil americký senátor Ron Paul.

Washington bojuje s Ruskem na Ukrajině, zbytek Ameriky si připadá, že se stává Zimbabwe. Biden slibuje poslat miliardy zkorumpovanému lídrovi za oceán, a přitom se americká města podobají vybombardovaným městům v Libyi či Iráku.

10.9.2022 v 7:01 | Karma: 29,41 | Přečteno: 903x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Trumpova potenciální viceprezidentka zastřelila fenu. Byla nevychovaná, napsala

27. dubna 2024  21:46

Guvernérka Jižní Dakoty Kristi Noemová, kterou by si exprezident a předpokládaný republikánský...

Rusko útočilo na zařízení, která zajišťují dodávky plynu do EU, řekl Zelenskyj

27. dubna 2024  20:14,  aktualizováno  20:33

Sledujeme online Sobotní vzdušný útok ruských sil na energetickou infrastrukturu Ukrajiny cílil na plynárenská...

Povolení stavby do měsíce a online. Úředníci v obavách, mezi stavaři skepse

27. dubna 2024

Premium Místo obíhání stavebních úřadů a shánění razítek k povolení stavby nebo rekonstrukce bude lidem...

  • Počet článků 143
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2285x
Motto: Nikdy nesoupeř s blbcem. Stáhne tě na svou úroveň a tam tě převálcuje svými zkušenostmi.

Boj s blbostí se nedá vyhrát, ale musí se vést.