Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Mluvící hlavy a pindy starých zbrojnošů

Když si zpětně přečteme autentické výroky politiků z pěti slepence ohledně plynu, elektřiny a drahoty, zjistíme, že je to ještě lepší než klasika „Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?“ Četba jen na vlastní nebezpečí.

A jelikož ryba smrdí od hlavy, začneme u premiéra Petra Fialy: „Stát je tady od toho, aby v takto mimořádné krizové situaci nabídl pomocnou ruku,“ uvedl premiér Petr Fiala v dnes již slavném televizním projevu. Fiala také ubezpečil, že Česko má v současnosti rekordní zásoby plynu: „Tuzemská kapacita je naplněna ze dvou třetin. Pokud by tedy došlo na krizový scénář, budeme schopni zabezpečit všechny domácnosti.“ A Fialova atomová bomba, kterou mu závidí i Pákistán: „Říkáme zřetelně – nenecháme vás padnout.“

No jo, ale kde ten rekordní plyn je? Zásobníky nepatří státu, trubky nepatří státu, drtivá většina plynu nepatří státu… Jak to ten Fiala tedy myslel? Stát reálně vlastní jen necelou desetinu plynu z celkového množství. Podepsaly se na tom předchozí české vlády, které v minulosti plynárenství kompletně privatizovaly. Takže stát v tomto ohledu nevlastní prakticky vůbec nic. Zcela privátní jsou provozovatelé distribučních soustav, i provozovatelé podzemních zásobníků. Některé firmy mají plynové zásobníky, jiné společnosti vlastní samotný plyn a další firmy potom vlastní trubky, kterými se plyn přesouvá. Je v tom zmatek, čert se v tom vyznej. Jediný, kdo tomu pořádně rozumí, je asi Fiala. Ale i on se řídí instinktem, občas i siderickým kyvadélkem. V ten moment ale přestává vysílat signály, takže se to komplikuje ještě víc. Tak náročné je zjistit, komu co patří a jak se v budoucnu zachová. Jedni experti tvrdí, že máme plyn zhruba na deset dnů. Na tolik prý vystačí Česku objem zemního plynu, a to ještě záleží i na počasí. Druzí „experti“, Fiala a Síkela naopak mlží o tom, že vydržíme až do března. Jenže následně se ten sám Síkela odmlžil a začal škrtit plyn pro domácnosti, ve prospěch průmyslu. Fiala mu na to ale neskočil a úplně obrátil, prý je to jinak a domácnosti nikdo škrtit nebude. Tady něco nehraje a měli by škrtit úplně někoho jiného…

Můj milovaný vůdce průmyslu, ministr průmyslu a obchodu, náš Jozef Síkela. Začneme ostře: „V nouzi omezíme teplo pro domácnosti, musíme udržet průmysl,“ děl náš Jozef. Byl dokonce vydán i jakýsi seznam doporučení, jak se mají nařízené teploty kontrolovat. Později ho, po ostudě, ministerstvo smazalo. Tabulku teplot, která obsahuje i děti, seniory a nemocné, nejspíš vytvářela nějaká pohádková bytost. Vypadá to, takové v kuloárech ministerstva panuje podezření, že autorem byl Putinův agent Mrazík, který přišel z Čukotky.  Ale přímé důkazy pro to nejsou, říkal to pouze pan Kalousek a ten má přece na Rusáky čich… Jestli je Vystrčil Tchajwanec, potom Kalousek je Tibeťan jak poleno. K tomu tam máme jednoho Slováka a jednoho Japonce. A předtím všem o covidu radil Maďar. Proto se nemůžou dohodnout. Nerozumí si. Cimrman by jim poradil esperanto, ale to už dnes nikdo nezná, takže by to vyšlo na stejno.

A proč mám našeho Jozefa tolik rád? Je jako Jakeš a je s ním pokaždé legrace. Skutečný Jakeš si pletl brojlery a bojlery. Fialův Jakeš Síkela a Jozef nás všech si plete ZÁVĚTRNÉ elektrárny (špatně) a ZÁVĚRNÉ elektrárny (správně). Je to skutečně energický a energetický expert. Určitě, když to říkal, jel na solární baterky, možná mu i kapalo na karbid. Kapáním vody na karbid (Acetylid vápenatý) vzniká acetylen, a to je přece plyn. Plyn! Plyn! Plyn! To neřvala Černochová při chemickém poplachu, takto jásali úředníci na ministerstvu průmyslu a obchodu, když se Síkelovi během řeči o brojlerech a bojlerech a závěrných a závětrných elektrárnách začalo kouřit z hlavy a započal z něj prudce unikat plyn acetylen (chemický vzorec C2H2). Chamtiví ministerští úředníci si část plynu rozkradli do igelitových sáčků, ale zbytek Fiala plynovodem Brusel přečerpal do českých (německých) zásobníků a tím zásobníky dorazil. Teď je máme díky Síkelovi a Fialovi naplněny na 100 %.

Síkelovi karbidové lampy místo LED světel bude v nových elektromobilech používat i Škoda Auto. Úžasný acetylen nejen svařuje, ale i svítí. O Síkelu projevil zájem i katarský princ Sání. Jenže když zjistil, že Síkelovi je víc než patnáct let, zájem rychle opadl. Sání nebude. Škoda, mohli jsme být světovým exportérem acetylenu, protože na karbid kape celé vládě. Když k tomu připočtete Parlament a Senát, máme zajištěnou produkci plynu na deset let dopředu, a ještě můžeme zásobovat půlku světa. Pro české občany a ukrajinské turisty bude acetylen úplně zdarma. Němci se k nám v zimě budou jezdit ohřívat v rámci celoevropské solidarity. A vůbec nemusí „ochotně zastavit část svého průmyslu, aby zbyl plyn také pro české domácnosti,“ jak náš Jozef za ně sliboval. Teď jim pomůžeme my. Přece je nepošleme studené zpět do Rajchu. Jsme lidi. Tolik acetylenu díky plynaři Síkelovi dnes máme. Teď už si můžeme dovolit všechno. To je náš Jozef.

Miloš Vystrčil je předseda Senátu Parlamentu ČR a pěkný vykuk: „Vyšší zálohy na energie musí zvládnout nějakou dobu lidé sami, musíme přemýšlet, jak se uskromnit.“ Neřekl ale jak…Ale prozradil na sebe něco jiného. Já jsem Tchajwanec, naznačil Vystrčil v parlamentu v Tchaj-peji. Doslova to bylo takto: „Já jsem Tchajwanec. Wo shi Taiwan ren.“ Česky a zkráceně „Woshitaiwanren.“ Je dobrý, stihl se to naučit v letadle, když letěl nad kukaččím hnízdem, přímou a mimořádnou linkou z psychiatrického zařízení Oregon State Hospital do Tchaj-pej. Soudem nařízená léčba mu skončila, tak si Vystrčil odskočil na Tchaj-wan. Cesta zpět (do ústavu) proběhla hladce, protože pacient byl netečný a apatický.

Vladimír Balaš, ministr školství za STAN: „Češi jsou poněkud rozmazlení a často vytápí moc, i když by si mohli obléct k trenýrkám i tepláky a nemrznout.“ Trenýrky a tepláky, to mi připomíná tělocvik za starého režimu. A co tílko pane ministře? A co pletené svetry od firmy STAN? Pan Balaš, jako ministr školství podpořil plán našeho Jozefa, tedy ministra Jozefa Síkely, který chce povinně snížit vytápění všude. V obývácích, dětských pokojích, na úřadech, v domovech pro důchodce i ve školách. Pán Bůh s námi a zlé pryč.

Předsedkyně TOP 09 paní Markéta Pekarová Adamová „… zbytečně neklimatizovat, zbytečně nevytápět a holt si vzít další svetr,“ řekla hlášku, která už pomalu zlidověla. Ale perlila již dříve: „Vlády se nemají o lidi starat a vodit je za ručičku, ale připravit jim půdu pro to, aby se o sebe dokázali postarat sami,“ prohlásila v nedělní Partii na CNN. Má recht. Ale k čemu potom ty vlády jsou? A kde mají ty půdy? Jechová z filmu Kulový blesk: „No to jsem ale nečekala, že to bude taková pěkná půdička… velká, suchá. Ta se vám ale povedla, ta půdička, pane Knotek, tady se mi to bude věšet!

Jana Černochová, ministryně války a chaosu, Amazonka a pancéřová Cruella zase: „Potlačila přirozenou lidskou reakci na tragickou smrt…. A nebylo jí líto ani dcery, ani truchlícího otce.“ Takto se vyjádřila k teroristickému útoku a k smrti Darji Duginové, dcery Alexandra Dugina. Je to mírně řečeno dost nešťastné vyjádření, když tento útok odsoudil nejen papež František, ale i mluvčí ministerstva zahraničí USA, Ned Price. Zcela nekompetentní a necitelná Černochová byla, tak jako Jurečka a spol. doslova papežštější než sám papež, ale v obráceném gardu. To, že nemá vlastní děti to možná vysvětluje, ale neomlouvá. Měla by se vrátit zpátky do banky, někde tam třískat u přepážky razítkem a nedělat Česku astronomické dluhy a mezinárodní ostudu.

Když jste dorazili až sem, museli jste sami zjisti, že vláda vlastně nic rozumného nedělá. Oni čekají, že problémy zmizí sami od sebe. A když mají skandál, tak ho chtějí vysedět jako toho Rakušana, Hlubučka, Mlejnka, Síkelu atd. Čert nám byl takovou vládu dlužen. To je ten danajský dar? Jestli funguje reinkarnace, potom všichni Češi v minulých životech museli být pěkné svině a tuto vládu máme dnes za trest.

Autor: Dušan Navrátil | pátek 2.9.2022 7:06 | karma článku: 36,68 | přečteno: 1066x
  • Další články autora

Dušan Navrátil

Přestupky jsou naše věc, děláme to pro obec!

Takto by šlo volně parafrázovat heslo, se kterým do komunálních voleb v naši obci vstupuje jedno z místních sdružení.

19.9.2022 v 7:05 | Karma: 0 | Přečteno: 93x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Premiér Fiala utajoval informace

Usvědčil ho nechtěně ředitel GIBS Dragoun v rozhovoru, který poskytl novináři Radimu Vaculíkovi z portálu Novinky.cz. Vtíravou otázkou je, zda premiér Fiala svou nečinností neporušil zákon, když důvodné podezření nechal vyšumět.

13.9.2022 v 8:05 | Karma: 6,58 | Přečteno: 163x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Nezisková organizace premiéra Petra Fialy

Mít neziskovku je fajn. Státní peníze se tam jen točí. Jednu takovou neziskovou organizaci má i premiér Fiala a páchá v ní pouze samé dobré skutky, podobně jako Matka Tereza. Takže nikdo nemůže být nespokojený. Opravdu?

13.9.2022 v 7:02 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3897x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Na otázku „Pořád ještě bijete svoji manželku?“ nelze dobře odpovědět.

Stejně tak nejde dobře odpovědět na otázku, zda budete příště volit ANO či ODS. Další strany, trpajzlíky z pěti slepence úplně pomíjím. Uvádím i další informace o demonstraci na Václaváku. Neskutečné podvraťáctví mainstreamu!

11.9.2022 v 7:51 | Karma: 20,94 | Přečteno: 444x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Co vám česká média tají, to prozradil americký senátor Ron Paul.

Washington bojuje s Ruskem na Ukrajině, zbytek Ameriky si připadá, že se stává Zimbabwe. Biden slibuje poslat miliardy zkorumpovanému lídrovi za oceán, a přitom se americká města podobají vybombardovaným městům v Libyi či Iráku.

10.9.2022 v 7:01 | Karma: 29,41 | Přečteno: 903x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Trumpova potenciální viceprezidentka zastřelila fenu. Byla nevychovaná, napsala

27. dubna 2024  21:46

Guvernérka Jižní Dakoty Kristi Noemová, kterou by si exprezident a předpokládaný republikánský...

Rusko útočilo na zařízení, která zajišťují dodávky plynu do EU, řekl Zelenskyj

27. dubna 2024  20:14,  aktualizováno  20:33

Sledujeme online Sobotní vzdušný útok ruských sil na energetickou infrastrukturu Ukrajiny cílil na plynárenská...

Povolení stavby do měsíce a online. Úředníci v obavách, mezi stavaři skepse

27. dubna 2024

Premium Místo obíhání stavebních úřadů a shánění razítek k povolení stavby nebo rekonstrukce bude lidem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 143
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2285x
Motto: Nikdy nesoupeř s blbcem. Stáhne tě na svou úroveň a tam tě převálcuje svými zkušenostmi.

Boj s blbostí se nedá vyhrát, ale musí se vést.