Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Premiér Fiala s nožem na krku. Rebelie v ODS

Ministr spravedlnosti Blažek a hejtman Kuba jdou proti oficiální politice ODS. Žádají zastropování cen energií. Šokující grafy cen energií. Blažek byl ještě víc opoziční než sama opozice. „Ještě to tady není“, ale brzy bude.

Konečně se mezi těmi ekonomicky slepými trubci, politickými darmožrouty a vyžírkami státního rozpočtu našel jeden jednooký, který nahlas řekl, že císař je nahý. A řekl to docela dramaticky:

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek na půdě Poslanecké sněmovny dne 26. 8. 2022 prohlásil, že situaci pokládá za ještě horší, než jak ji popisuje opozice! To není trojský kůň vlády, to je pan ministr Blažek.

Podle ministra Blažka je společenská situace a atmosféra nejdramatičtější od roku 1989. Dále oznámil: „Pokud se nevyřeší krize v energetice, tak je ohrožen politický systém této země. Pokud se nenajde celoevropské řešení, tak je dokonce ohrožena Evropská unie jako taková.“ Nadto ve svém projevu varoval i před možnou revolucí. A pozor, pozor!!! Proč toto neřekl premiér Fiala nebo ministr průmyslu a obchodu Sikela nebo ministr práce a sociálních věcí Jurečka? Toto je přece jejich parketa. Proč to prohlásil ministr spravedlnosti, který má v resortu úplně jinou agendu? I toto je signál. Signál, že Fialova vláda je už na kapačkách… Každý ministr si dělá, co chce, nikdo nic neřídí a Fiala jen nad tím vším bezmocně láme rukama. Signalista Fiala. Ze strany pana ministra Blažka to byla docela silná a dramatická proklamace. Čeští Robespierrové a jakobíni museli přímo pookřát, když slyšeli slova o revoluci…

Není prý jiné cesty než zastropovat ceny. Co je za tak náhlým prozřením? Strach o vlastní koryta a krky, strach z občanských nepokojů? Strach o osud vlastních obyvatel Česka jako důvod ani neuvádím. To pro vládu „nové politické kultury“ bylo vždy tím posledním. Přední byla jen a jen Ukrajina, kterou vyzbrojovali, zatímco prozíravější Západ pro sebe nakupoval energie. Každá evropská země řešila problémy s vysokými cenami energií po svém, podle vlastních možností a místních podmínek. Jen Fiala a spol. bojovali a bojovali a teď Ukrajinu obnovují, aniž by tam válka byla ukončena.

S tou obnovou Ukrajiny mi Fiala připomíná Hitlera v posledních fázích války. Třetí říše už byla v háji, ale Hitler si neustále prohlížel modely nového kolosálního a imperiálního Berlína… Co si prohlíží Fiala? Lego model přebudovaného Kyjeva? Nebo při ambicích jeho ministryně války, přidrzlé bankovní úřednice Černochové, se pustil i do něčeho většího a už má k dispozici model nové, Ukrajinci dobyté Moskvy? Proto ten nákup amerických útočných stíhaček F-35? K čemu nám budou místo levnějších a pro naše účely stejně účinných Gripenů? Pro vedení útočné války pod taktovkou USA? A na koho míní Černochová útočit? A kdo povede útočné svazky všech našich asi 34 tanků (některé jsou na špalcích)? Herr General Honzík Lipavský von Prag (zná tamní terén a umí nosit helmu)? A nehrají si ti dva i s modelem Pekingu? Po pádu Moskvy ta Čína už bude hračka. Při operaci Barbarossa byl německý útok na Rusko vedený ve třech směrech. Když to Černochová vezme přes kopírák, budou v daném směru útočit tři české pancéřové divize, každá o síle 11 tanků. Čtvrtá, záložní panzer division o síle jednoho tanku bude všem třem krýt záda. Jen pro jistotu. Potíže nehrozí, Rusové jsou podle českých a amerických médií už několik měsíců na hromadě, bude to čistý blitzkrieg. Aspoň těm Germánům předvedeme, jak se to má dělat. Nechtěl bych být v Putinově kůži… Takové pitomosti se jim honí hlavou? Samé otázky, jak by řekl poručík Columbo.

Výše uvedená nadsázka ohledně spanilých jízd Fialy, Černochové, Lipavského a dalších směrem na Východ měla upozornit na absurditu „zahraniční politiky“, kterou tito vedou. Dovysvětlím to, týká se to i energií. Opozice, SPD, ANO i mimoparlamentní strany, oprávněně hřímají, že pro snížení ceny plynu máme uzavřít přímé smlouvy s Gazpromem. Na tom není nic kacířského, má to tak spousta zemí, včetně adorovaného Německa. Jenže ani toto nebude nejspíš možné. Dokážete si představit, že by do Moskvy přijel „Antirusák“ Lipavský s přáním uzavřít separátní smlouvu o dodávkách plynu? Tam by se s ním nebavily ani dveře. Takže možnost výhodné smlouvy je nejspíš zablokována. Jedině, že by se Rusové řídili zásadou kšeft je kšeft. S Ukrajinou bojují, ale i obchodují. I to je absurdní. Takže zase budeme závislí na Německu a ten předražený a překoupený plyn budeme brát od nich. Anebo budeme brát ještě dražší břidlicový plyn od USA. To vše spískala současná bruselsko-americká kolaborantská a loutková vláda Petra Fialy.

Fiala si myslí, že když ho jako sluhu sem tam poplácají, tak že je pro ně partnerem. Není, viz třeba stěr, který mu uštědřil drzý evropský politruk Guye Verhofstadt. Sluhy se pohrdá. I malá země ale může vést samostatnou zahraniční politiku jako Maďarsko, Rakousko nebo i Bulharsko, kde padla pro ukrajinská vláda. U toho Bulharska jsem četl zajímavou věc: Ani Hitler Bulhary nedonutil jít proti Rusku! Velice zajímavé. Porovnejte to se servilitou Fialovy party… Maďarský premiér Orbán Západ sice vytáčí, berou ho jako kverulanta a potížistu, ale na rozdíl od Fialy ho respektují. To je ten rozdíl. Respekt. Platí jedna zásada, která platila již za antického Říma: velmoc nemá přátele či nepřátele, má jen své zájmy. Teď jsme ve sféře zájmu USA a Západu. Dřív to byl SSSR. Takže na nějaké kamarádství s USA nebo současným Ruskem můžeme při takto vedené zahraniční politice zapomenout. I kdyby se to otočilo, zase to bude stejné, protože povstanou noví „Anti Američané“ a polezou pro změnu do zadku Rusku, ať už mu bude vládnout Putin nebo někdo jiný.

Ale zpět k tématu Fialova drahota v Česku. Hejtman Kuba z ODS, a i další hejtmani to vidí tak, že teď už se nejedná o krizi, ale přímo o kolaps. I přes zmiňovanou rebelii přímo z řad ODS si naprosto neschopný Fiala mele jako kolovrátek pořád svoje. Návrhy Blažka a Kuby se mu moc nezamlouvají. Když se navíc Kuba pustil do vlády i ohledně uprchlíků z Ukrajiny s tím, že vláda by měla s dávkami pro Ukrajince brzdit, musel se z toho Fiala osypat a měl pupínky jak pralinky. Zajímavé je, že kdyby toto Kuba řekl před půl rokem, šel by nejspíš bručet…

Prý otázky zastropování cen bude vláda řešit na evropské úrovni. Proboha proč? To už Fiala nemůže žít bez podrbání za ušima a šimráním pod bradičkou od bruselských byrokratů? Nebo čeká na rozkaz, protože jediné, co dělá ze své vůle je jeho pověstné mávání ploutvema?

Právník Tomáš Tyl k tomu na sociálních sítích napsal: „Hledání celoevropského řešení je problematické hned ze dvou důvodů. Zaprvé proto, že evropský Green Deal je součástí problému s vysokými cenami energií, nikoli jejich řešením. Jednotlivé státy EU řeší energetickou krizi podle svých vlastních národních receptů.“ Takže jalový Fiala nabízí jalová řešení, která by navíc vstoupila v platnost až od nového roku. To už tu nejspíš všichni zmrzneme, pokud Pekarová Adamová nerozjede ty své svetry opravdu ve velkém. Do každé domácnosti nejméně dva kusy na osobu. Podle venkovní teploty.

Zastropování cen lze přitom provést i na národní úrovni, nemusíme pořád EU dělat užitečné idioty. Důkazem je přístup Slovenska. Slovenská vláda se tam již v únoru 2022 (!) dohodla s jejich výrobcem elektřiny. Museli sice přitlačit, pohrozit, ale dohoda vznikla. Výsledkem je, že slovenské domácnosti mají elektřinu za 61 EUR za 1 MWh, zatímco cena na lipské burze, kde nakupuje i Česko, se pohybuje na více než desetinásobku!!! To je přímo vládní zločin proti vlastním občanům!!!

Přitlačit, pohrozit ČEZu, to je nad mentální schopnosti slabocha Fialy. Jenže když se snažil tlačit na obyčejné občany (blokování webů, doporučení k udávání, snaha o buzerační nálety kontrolorů tepla, mekneš proti Ukrajině a jdeš bručet, mekneš pro Rusko a jdeš také bručet atd.) měl kuráže až, až. To mu šlo na jedničku.

K zastropování cen energií, které leží Fialovi a Sikelovi v žaludku se vyjádřila i bývalá předsedkyně Energetického regulačního úřadu, nyní kandidátka na funkci prezidentky Alena Vitásková. Podle ní to proveditelné je, dokonce velmi jednoduše a rychle. Lze regulovat, lze zastropovat na omezenou dobu například tří, pěti let. Již dříve se takové kroky dělaly. Byly např. zastropovány platby za zelenou energii… Prováděl to bývalý ministr financí Miroslav Kalousek nebo bývalý ministr průmyslu Martin Kuba. Takže už se tak dělo… A Slovensku, a nejen jemu, se to také podařilo. Takže Fialo, proč to nejde u nás?

Následující grafy jsou uvedeny v Kč za 1 MWh na burze PXE. Ta byla založena 8. ledna 2007 (pod názvem Energetická burza Praha) a od 17. července 2007 začala nabízet obchodování s elektrickou energií v ČR, včetně jejího vypořádání. PXE svou činnost poté rozšířila do dalších zemí a začala též organizovat obchod se zemním plynem s místem dodání v ČR.

Alarmující grafy:

Zemní plyn
Elektřina

Jedná se o cenový vývoj energií za 12 měsíců. Z obou grafů je patrný trvalý růst cen obou komodit během celého roku. A alarmující je ten fakt, že za necelý jeden měsíc (srpen 2022) došlo u elektřiny ke zvýšení ceny dvaapůlkrát, u plynu je nárůst ceny dvojnásobný. Za necelý měsíc! Podívejte se na konce grafů. Tam už je u plynu téměř exponenciální strmost křivky. A u elektřiny je ta změna během několika posledních dnů přímo skoková…  Kdy se to zastaví, to ví snad jen rosničky z předpovědi počasí… Dnes vám totiž nikdo neřekne, zda současné ceny dosáhly vrcholu či zda bude růst dál pokračovat…

Ten extrémní nárůst cen během necelého měsíce je skutečně znepokojivý. Dobře, možná někdo našemu „politologovi“ takové grafy ukázal. A jaká byla reakce? Fiala zase 24. 8. 2022 vyslal signál: „Ceny energií překračují nejhorší očekávání“ s tím, že vše bude řešit na evropské úrovni a prioritou je nastavení úsporného tarifu. Toho tarifu, který je téměř k ničemu. Je to plivnutí do moře, tarif pomůže tak na jeden měsíc a neřeší příčinu, ale následek. Je to náplast, ne řešení. Takový Fialův falešný signál, a to je dost málo…

Nejspíš pravý důvod „prozření“ ministra Blažka a jeho „vzpoury“ na palubě Titaniku ODS odhalil šéf MF DNES Jaroslav Plesl, který to na sociálních sítích takto sarkasticky okomentoval: Blažek byl zřejmě u Bimba. „Pavle, dával jsem tomu idiotovi půl roku šanci. Ale jestli chceš být ve vládě, tak už ho sundej. – Jistě, pane prezidente.“

Bimbo, to je přezdívka prezidenta Miloše Zemana. Ať si o Zemanovi každý myslí, co chce, ale je to vystudovaný ekonom, který cenovým grafům a ekonomice státu rozumí nejspíš o něco víc než ekonomicky nepolíbený Fiala, Sikela a Jurečka.

Toto stojí za to. Nemohl jsem prostě odolat. Cituji STAN z jejich facebooku. Jsou to srandisté, vzniklo kouzlo nechtěného: „To je Jozef. Jozef Síkela. Náš ministr průmyslu. Díky, že i vy jeho práci oceňujete. A taky Jozef v Bruselu. Nejel tam na hranolky ani na čokoládu, jel vyjednávat, aby byl v zimě dostatek plynu. A k překvapení celé Evropy uspěl.“  

Jozefovi sláva! Jozefův vyjednaný plán evropské solidarity poznáte v zimě na své kůži (husí kůže) a ve své peněžence (vesmírná černá díra). Místo zemního plynu v kotlech bude nejspíš slzný plyn v ulicích. To je náš Jozef. Však také jeho reálné úspěchy ocenil ministr Blažek, hejtman Kuba a další tak, jak popisuji výše. Pojďme si úspěchy Jozefa a spol. zrekapitulovat:

  • situace je ještě horší, než jak ji popisuje opozice
  • je ohrožen politický systém této země
  • je dokonce ohrožena Evropská unie
  • nejedná se o krizi, ale přímo o kolaps
  • je zde varování před možnou revolucí
  • plyn kupujeme desetkrát dráž než Slováci
  • možnost získat levný plyn (přímé dodávky) je nejspíš zablokována
  • ceny energií překračují nejhorší očekávání

To je náš Petr, Jozef a Marian a další a další z celého pěti slepence.

Žádný jiný signál jsem v tom vzpomínaném Fialově projevu nenašel. Dokonce ani když jsem to analyzoval osciloskopem. Přístroj mi neustále hlásil: „Signal Loss“. Asi za to může ten zatracený Putin, který mi musel do amerického (!) osciloskopu Hewlett-Packard, jsem silně provládní a také podporuji „júesej“, nainstalovat nějakého ruského švába. Možná i dva. Nepomohl ani Biolit. Ti ruští švábi snad přežijí i radiaci. Ještě mi tam zavlečou nějakou bolševickou revoluci, covid nebo plíživou dezinformaci a Fialova vláda skutečně padne…  Budu se muset sám udat a poskytnout přístroj Policii České republiky nebo přímo vládnímu zmocněnci Klímovi. Oni ty ruské šváby ze zařízení určitě vymlátí a zatknou. Postupy už mají nastaveny, použijí nejspíš i strategickou komunikaci.

Závěrečný titulek: Při psaní tohoto blogu nebyl zraněný žádný koaliční politik

 

Autor: Dušan Navrátil | pondělí 29.8.2022 7:20 | karma článku: 38,54 | přečteno: 1434x
  • Další články autora

Dušan Navrátil

Přestupky jsou naše věc, děláme to pro obec!

Takto by šlo volně parafrázovat heslo, se kterým do komunálních voleb v naši obci vstupuje jedno z místních sdružení.

19.9.2022 v 7:05 | Karma: 0 | Přečteno: 93x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Premiér Fiala utajoval informace

Usvědčil ho nechtěně ředitel GIBS Dragoun v rozhovoru, který poskytl novináři Radimu Vaculíkovi z portálu Novinky.cz. Vtíravou otázkou je, zda premiér Fiala svou nečinností neporušil zákon, když důvodné podezření nechal vyšumět.

13.9.2022 v 8:05 | Karma: 6,58 | Přečteno: 163x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Nezisková organizace premiéra Petra Fialy

Mít neziskovku je fajn. Státní peníze se tam jen točí. Jednu takovou neziskovou organizaci má i premiér Fiala a páchá v ní pouze samé dobré skutky, podobně jako Matka Tereza. Takže nikdo nemůže být nespokojený. Opravdu?

13.9.2022 v 7:02 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3898x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Na otázku „Pořád ještě bijete svoji manželku?“ nelze dobře odpovědět.

Stejně tak nejde dobře odpovědět na otázku, zda budete příště volit ANO či ODS. Další strany, trpajzlíky z pěti slepence úplně pomíjím. Uvádím i další informace o demonstraci na Václaváku. Neskutečné podvraťáctví mainstreamu!

11.9.2022 v 7:51 | Karma: 20,94 | Přečteno: 444x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Co vám česká média tají, to prozradil americký senátor Ron Paul.

Washington bojuje s Ruskem na Ukrajině, zbytek Ameriky si připadá, že se stává Zimbabwe. Biden slibuje poslat miliardy zkorumpovanému lídrovi za oceán, a přitom se americká města podobají vybombardovaným městům v Libyi či Iráku.

10.9.2022 v 7:01 | Karma: 29,41 | Přečteno: 903x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

V Ostravě se střetl motorkář s dvěma vozidly, zraněním na místě podlehl

28. dubna 2024  11:15,  aktualizováno  13:29

V Ostravě na ulici Rudná poblíž křižovatky s ulicí Vratimovskou se střetl motorkář s dvěma vozidly....

Budeme radikální. Pro zachování důchodového věku uděláme všechno, řekl Havlíček

28. dubna 2024  13:28

Hnutí ANO udělá vše pro to, aby se nezvyšoval důchodový věk, řekl v pořadu Za pět dvanáct Karel...

Malostranský zápisník: Ze tří žen zbyla ve vládě jedna, ale ta zase vydá za tři

28. dubna 2024

Premium Proč se opět nepovedla feminizace české vlády? Kdo je poslední vládní květinka, která když mluví,...

TOP 09 má na ministra pro vědu a výzkum čtyři kandidáty, řekl Válek. Představil strategii zdravotnictví

28. dubna 2024  12:58

Na ministra pro vědu a výzkum má TOP 09 podle místopředsedy strany a ministra zdravotnictví...

  • Počet článků 143
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2285x
Motto: Nikdy nesoupeř s blbcem. Stáhne tě na svou úroveň a tam tě převálcuje svými zkušenostmi.

Boj s blbostí se nedá vyhrát, ale musí se vést.