Dušan Navrátil

Kalousek a Bursík – političtí zombíci

11. 04. 2016 8:08:08
Byla to dlouhá a trnitá cesta. Z řadového lidovce až do nejvyšší politické a duchovní funkce českého Dalajlámy. Začneme zostra, přehledem volebních preferencí z března 2016.

Zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Stačí se podívat na graf agentury SANEP z března 2016:

TOP 09 má 5,9%, což je mírně nad existenčním minimem. Dokonce i modré kavky, které se oklepaly a zfialověly, s přehledem drtí topku. ODS se pyšní 10,9%. Pan Kalousek jistě ocení nevinné biblické rčení Švejka, které se k těmto volebním preferencím náramně hodí: „Maličko, uzříte mne, a opět maličko, a neuzříte mne.“ Ivánek z Mrazíka by mu to po lopatě řekl takto: „Kdybys nebyl hlupákem, nezapletl by ses s Tibetem!“

Tibetská karta je průhledná a směšná. A z volebních preferencí je jasné, proč se s ní hraje. Chybí volební témata pro voliče. Chybí osobnosti. Chybí všechno. Jeden nabubřelý agresivní rétor typu MUDr. Ratha tu politickou prázdnotu, vyčpělost, bezradnost a bezkoncepčnost nenahradí.

Vyvěšovat vlajku, vybuřovat a prskat po Praze, to už je politická konečná. Inteligentní volič mu na to neskočí. Zvlášť, když při Kalouskových hysterických estrádách asistuje další politický zombík, bývalý zelený a nyní bezbarvý Martin Bursík. Bursík podávající žalobu kvůli potlačování protičínské demonstrace na Hradčanském náměstí. Obraz dnešní doby: Bursík žalující, chlorofyl ztrácející. Ten už je zelený jen ze zlosti, že je ještě větší politický outsider, než kdysi byla Bobošíková. Ta alespoň měla své meze. Stejně se velice divím, že svazačka Bobošíková nepředala čínskému prezidentovi kytici. Dříve to páchala ve velkém, Husákem počínaje. Asi také nepronikla policejním kordonem...

Kdyby u koryta zůstali všichni ti Topolánkové, Nečasové a Kalouskové, chovali by se stejně pragmaticky jako prezident Zeman, jako Velká Británie, jako USA. Vlastně ne jako oni. Ti by byli na rozdíl od výše jmenovaných k Číně přímo servilní. Když se jednalo o miliardy, tak vždy šla nějaká malá domů. Není-liž pravda, JUDr. Bradáčová? Teď jsou z jedněch politické mrtvoly a druhým zbyly jen ty politické drobky, co odpadnou velkým stranám od stolu. Tak nezbývá nic jiného, než falešně moralizovat. Ale tak hloupě? Tak průhledně? Vždyť se zhnusí i svým topkařům. Mám jmenovat zástupce TOP 09, kteří kvůli agresivitě Kalouska vhodili ručník do ringu?

Kdyby pan Miroslav dával ve škole v dějepisu pozor, věděl by, jak to dělali staří Římané. Jejich aquilifer (orlonoš), dnes by se řeklo vlajkonoš, vždy hodil standardu legie mezi nepřátele. Tím strhl ostatní legionáře k fanatickému a zuřivému útoku. Pro legii by totiž bylo nesmírnou potupou, kdyby jejich znak získali barbaři. Tehdy jim neříkali imigranti, ale nepřátelé římského státu, nepřátelé římského lidu. Kdyby to vlajkonoš Kalousek vrhl mezi policisty, kovaní čeští Tibeťané by protrhli jejich kordon a prudkou ztečí dobyli náměstí, celou Prahu a následně i Hrad. A dnes by se z Hradu nesl hluk tibetských bubnů a trub. Vládl by nám Miro Kalo Láma v první reinkarnaci z lidovce a vše by bylo zalito svitem sluníčkářsky vlídného Slunce. Bylo to o chlup. Jen to tam hodit...

Tibetská karta není dobrá karta. JE TO FALEŠNÁ KARTA. Každá mince má dvě strany: v roce 1903 Britové exportovali do Tibetu demokracii alias obchodní zájmy. Kupodivu ne pomocí bodáků, ale mnohem humánnějších prostředků – kulometů. Demokratizace, viz. ony kulomety a tisíce mrtvých Tibeťanů, se povedla. Jako se později povedla demokratizace Afganistánu, Iráku, Libye a Sýrie. A teď si Evropa neví rady s následky těch „obrodných“ procesů... Mimochodem, v tom roce 1903 šlo ještě o další cíl. Přerušit vazby Tibetu a tehdejšího Ruska. Dějiny se jen opakují. Proč pravdolásky pohoršeně neřvou ohledně roku 1903? Proč nemávají tibetskými vlajkami před britskou ambasádou? To nebyla vojenská expedice? To nebyla válka? I tehdy, třináctý dalajláma uprchl! Do Mongolska. Jenže před Brity!!!

Neznalost dějin české Tibeťany neomlouvá. Jako stádo ovcí bečí stále jedno. Neví, o čem mluví a běží směrem, který jim vrchní bača (Washington a Brusel) udal. Melou jako modlící mlýnek stále stejnou mantru. Ani bych se nedivil, kdyby další tibetská aktivistka, Kateřina Bursíková Jacques, známá coby Biomasa, žila v iluzi, že Tibet leží v jižní Americe. Jako s tou biomasou i zde se v problematice jistě dobře orientuje.

Václav Klaus mladší ve svém článku: „Přijíždí Číňan“ toto a další pokrytectví pravdoláskařského establishmentu trefně oglosoval. Cituji: „Teď islamisté ubodali v Glasgow chudáka umírněného muslima, který vedl oblíbenou trafiku a popřál lidem na webu šťastné Velikonoce. Za pár hodin ho zabili. Mohli byste, rozliční lidskoprávní občané, jet třeba do Glasgow a držet před trafikou až do pohřbu kříž a výzvy k toleranci. I přes noc.“ Oni by nemohli. Raději vyvěsí vlajku. Vyvěsit vlajku nic nestojí. Je to prázdné gesto politických mrtvol, které nemají jiná témata. To i takový exministr Pavel Němec (to je ten, co „vyřešil“ sání provozované katarským „princem“ Sáním) byl větší kalibr a exot. Jeho volebním trhákem byla legalizace marihuany. Doporučuji TOP 09 oprášit i tuto myšlenku. Němcovou stranou byla US-DEU. Kdo si na tu stranu dnes vzpomene? A stejně skončí TOP 09 s tím svým tibetským trikem. Jejich voliče si rozebere z větší části hnutí ANO, ČSSD a ODS. Adios Amigos!

Na konci je uvedený odkaz na zajímavý článek. Stojí za přečtení, i když je dlouhý téměř jako politická „kariéra“ pana Miroslava. Jistě ho musela vytvořit KGB, Mosad, StB nebo Paroubkovi Marťané – čeští Tibeťané se své hračky jen tak nevzdají...

Než budete věšet tibetské vlajky...

Autor: Dušan Navrátil | karma: 35.50 | přečteno: 1340 ×
Poslední články autora