Dušan Navrátil

Kalousek je génius!

7. 04. 2016 8:02:50
Velký comeback! Nejlepší ministr financí Evropy se vrací! Nebudete věřit, co ho zase napadlo. Ale stalo se. Po odchodu falešného a prázdného Topolánka z politiky si Kalousek neměl s kým ukazovat. Je tím míněn vztyčený prostředník.

Ten vztyčený prst ikony TOP 009‰ poměrně přesně vystihuje mentalitu tohoto politického slepence. Je to symbol. Symbol politiky zaměřené na lidi.

Každá ztráta, dokonce i takového Topolánka, bolí. Kalouska to velice trápilo. A také byl unavený z toho, že roky na drátkách vodil pimprle, které v jakékoliv poloze, při jakékoliv příležitosti usnulo. To dá zabrat. Byl v permanentním stresu.

Připadalo mu, s ohledem na jeho minulost, že všichni mimo TOP 009‰ jsou nádoby plné hříchu. Své kořeny nezapřel. Docházelo k prudkým střídáním nálad. Tu někoho na ulici dlaní polaskal po ústech, tu se chtěl poprat na půdě Parlamentu, tu živě v Radiožurnálu Českého rozhlasu prohlásil: „Včera po skončení pracovní doby jsem si dal dvě skleničky a v souvislosti s tou únavou mě to totálně odbouralo.“ Vše marné. Nepomáhalo to. Ani ty „dvě“ štamrpličky. Když v rozhovoru pro TN.cz mluvil nesrozumitelně a měl problém dokončovat věty, byl to jen nesmírný smutek v duši, žádná opilost. Kalousek vysílal signály. Křičel: „Jsem na dně. Help. Pomozte mi.“ Nikdo ho v této cynické společnosti ale nechtěl poslouchat. Ani ta Parkanová ne. A to je smutné.

Rozveselil se už jen při vzpomínce na dobrý kšeft – nákup kvalitních padáků. Ten se mu opravdu povedl. Ani CASA Vlasta nebyla špatná. O bezva reformě státní správy v režii Drábka nemluvě. Ale potom to s ním šlo od deseti k pěti. Už ho nebavilo ani škodit lidem této země. Ani nebylo s kým, když Drábek se svou Šiškou byli odstaveni. Splín se tak pokaždé znovu vrátil.

Ale nebyl by to Kalousek, aby s něčím novým nepřišel. Novináři mu křivdí, když mu přisuzují, že jeho geniálním činem bylo vytvoření TOP 009‰. Mýlili se i novináři Lidových novin, když kdysi napsali, že za Kalouskova finančního ministrování "jsme se stali zemí s největším množstvím hracích automatů v Evropě a extrémně volným ringem pro exekutory.“ Všichni se v něm spletli. On umí i lepší kousky. Ten malý výčet hříchů pátera Miroslava je pouhý čajíček. Ten největší majstrštych má teprve před sebou.

Jako každý geniální objev, i ten Kalouskův vznikl souhrou nešťastných náhod. Miroslav jednou takhle dumal o tom, co mu nedávno sdělil taxikář Kubice, když se nudil při čekání na rito: „Nevinní občané neexistují. Jsou jen nedostatečně vyšetření občané.“ Ta slova jsou nebezpečná. Zvlášť, když jsou pronesena před nejlepším ministrem financí Evropy. Kalousek, všeho schopný manipulátor, překroutil i Kubiceho moudré rozumy. Takto: „Jsou jen nedostatečně zdanění občané.“

Možná by se toho večera nic zlého nestalo, kdyby Kalousek shodou nešťastných náhod neměl puštěné rádio Vatikán. Zrovna dávali skladbu od skupiny Lucie Černí andělé. A tam je věta: „Středověk neskončil, středověk trvá.“ A teď se to stalo! Heuréka! Kalousek byl osvícen! Nad hlavou se mu neobjevila svatozář, ani klasický symbol žárovky, ale jednowattová úsporná LED dioda. Kalousek je šetrný, viděli jsme to na jeho škrtech státního rozpočtu. Byl to zlom. Byl to výbuch intelektu. Byla to myšlenková sopka. Světlý bod v historii této země. Lidé se budou ptát (jako po atentátu na Kennedyho): „Co jsi zrovna dělal, když Kalousek poslouchal rádio Vatikán?“

Kalousek se vrátil myšlenkově o pár století zpět a na jeho milé tváři se konečně objevil spokojený úsměv. To byly časy. Lepší než za komunistů. Odpustky poklidně běžely svým tempem a plnily církevní kasy, globální oteplení hrozilo jen od hranic, na kterých byly upalovány čarodějnice (dle Kalouska řádně neplatily daně) a knížata nebyla zdrojem posměchu plebejců.

Středověk nemá žádná strana ve svém programu. Zase budeme jiní, tak trochu zvláštní. A navážeme na tradici svého maňáska, tetelil se blahem pan Miroslav. A když středověk, tak proč neobnovit ten dobrý zvyk – prodej odpustků. A je to venku. Leitmotivem volební kampaně TOP 009‰ do všech voleb bude prodej odpustků! Ve velkém. To, že mu nápad vyfoukne jiná strana, má Kalousek ošetřeno: takový politik, včetně jeho partaje bude dán do klatby a to ve středověku nebyla žádná sranda. Když mu to nevyšlo s Čapím hnízdem, vypálí Babišovi rybník reformou daňové soustavy, jejímž pilířem budou ty odpustky. Platit budou všichni. Každý někdy zhřešil. Tím se stane nejlepším ministrem financí celého světa, možná i Mléčné dráhy. Babiš pukne závistí, že ho to také nenapadlo. Teď puká Kalousek, ale ono se to otočí.

S výběrem odpustků to bude prosté. Kalousek má velké sociální cítění. Že by ti komunisté? Reforma bude bezbolestná. Každý standardní hříšník, jako já a většina čtenářů, bude laskavým státem zvýhodněn a zaplatí jen tolik, aby přežil a mohl dál platit. Že by ti exekutoři? Ale pozor. I laskavost má své meze. Na to je zase pan Miroslav metr. Paraziti společnosti, jako jsou živnostníci a podnikatelé, zaplatí navíc speciální DPH ve výši 99% ze svých příjmů. Daň ponese jméno VÝPALNÉ. Anglicky racketeering, rusky kryša, protože TOP 009‰ je nadnárodní (Česko, Rakousko a zbytek světa). A speciální bude ne pro svou výši (Kalouskovi je to málo, v prvním návrhu žádal zdanění 100%), ale proto, že si ji ani plátci DPH nebudou moci odečíst.

Číslo 99 ukradl pan Miroslav Baťovi, parazity sociálním demokratům, ale to se neřeší. Účel světí prostředky. Na Ministerstvu obrany se přece za Kalouska také nekradlo. Je na to lejstro? Není. Tak vidíte. Možná si zlí jazykové a rejpalové (TOP 009‰ si rozvracet nedáme) budou myslet, že pana Miroslava nemám rád. Mýlí se. Mám. Zde je důkaz: já si myslím, že Mirek Dušín je proti Miroslavu Kalouskovi úplný křivák. A myslím to upřímně. Po vyhraných volbách (s takovými trháky vyhrát musí), to bude stejně jedno, se všemi občany bude Ámen.

Neklidná duše pana Kalouska se ovšem musí vůči Babišovi vymezovat ve všem. Že to s návratem do první politické ligy myslí pan Miroslav opravdu vážně, svědčí i založení hnutí KŠŠPMŠAŠ. Je to taková líheň kádrů. Babiš má hnutí ANO. Kalousek má prudká hnutí mysli a svou KŠŠPMŠAŠ. Co to znamená? Kalouskova Škola Šarmu Pro Mladé Šlechtičny A Šlechtice. Zatím mají jednoho člena, v důchodovém věku, ale to se časem poddá. Možná jich jednou bude pět. Kalousek, jako Číňané, uvažuje v řádu století.

Kalousek se kdysi chtěl spojit i s komunisty. A teď si neustále přehrává video, kde pan Paroubek hřímá: „Spojíme se třeba s Marťany!“ Bůh ví, co se panu Miroslavovi honí hlavou, Bůh ví, co ho zase napadne... Stačí, aby v televizi dali film Hudba z Marsu a zase ho něco osvítí... Lidé, bděte! Zejména to platí pro knížata.

Autor: Dušan Navrátil | karma: 35.56 | přečteno: 2382 ×
Poslední články autora