Ištvanistán – policejně prokurátorské zřízení

26. 05. 2014 14:14:14
Ištvanovu inovativnímu pojetí spravedlnosti odpovídá socha Justice, která nemá v rukách váhy, ale má nasazena klepeta. Prokurátorský bulvár vytáhl z klobouku další skandál. Ištvanův obehraný evergreen je tu znovu a zní v plné síle.

Svoji chatrnou konstrukci o korupčních trafikách exposlanců se Ištvan snaží podepřít kde čím. Vede divnou ponorkovou válku, kde se vypouští klamné cíle. Ištvanovi zatím vyrašilo pět větví - kauz. Jedna zelenější než druhá. Počítejte se mnou: 1) Korupce poslanců; 2) Zneužití vojenského zpravodajství; 3) Vynášení informací BIS; 4) Kmotři Rittig a Janoušek; 5) Kauza Dopravní podnik. Také vám jde hlava kolem? Už mi tam schází jen natáčení porna a pedofilie. Politiků, pochopitelně.

Byl jsem u vytržení nad novým vynálezem z dílny pana Ištvana. Opět šlo o celospolečenskou škodlivost, opět to bylo mlžně tajemné. Ústavní zřízení České republiky prý bylo ohroženo a my jsme to nevěděli. Dva a půl roku tuto děsivou informaci prokurátoři z Olomouce před námi tajili. Ale jak s tím dokázali žít oni sami? Jiný by se zhroutil, tu tíhu neunese každý. S pravdou vyšli najevo až nyní. Uklidněte se. Státní převrat byl na poslední chvíli zažehnán. Nekalé živly jsou rozprášeny, sabotáže nehrozí. Svět je znovu zalitý sluncem a bude opět čas na poctivou práci. Prokurátorská republika může dál vzkvétat.

A to vše díky panu Ivo Ištvanovi. Celé je to absurdní. Měli jsme z pekla štěstí a nelítostnému osudu jsme unikli jen o chlup. Ani únor 1948 nebyl tak hrozný proti tomu, co chystala Nagyová pro nebohou Českou republiku.

Změnit fungování státu ve svůj prospěch, to jí kladou za vinu, není jen tak. Démon Nagyová se prý snažila ovládnout ministerstvo spravedlnosti, ministerstvo vnitra, policii, soustavu státního zastupitelství, GIBS a případně „další instituce“. To tvrdí prokurátor Rostislav Bajger z VSZ Olomouc. Ty „další instituce“ jsou velmi důležité. To budou výhonky dalších větviček...

Nagyová toho má na triku ale mnohem víc. Ona nechtěla jen ovládat. Ona toužila i ničit. Prý chtěla úplně paralyzovat policii a státní zastupitelství. To je výrok hodný herce tragických rolí. Proboha, jak by to mohla udělat? Ty už víc paralyzovat nejde. Příkladem je sám Ivo Ištvan. Legračním se jeví, že to vše prokurátoři móóóc dobře věděli již od 6. 1. 2012. To máme bratru dva a půl roku. Jejich tempo je opravdu zběsilé. Jistě mají za tu dlouhou dobu všechno precizně vyšetřené, podchycené, roztříděné, šuplíky a šanony plné důkazů, zlato vyleštěné, miliony korun napáskované, odposlechy odšuměné. To bude radost soudit...

Tím vše ale nekončí. Zanedlouho se třeba dozvíme, že se Nagyová snažila opanovat i Zoo Praha. Podle uniklých odposlechů bude jasné, že si volala i s Járou Cimrmanem. A ten Nagyové zakódovaně naznačil: „Stav dobytka oproti minulému roku nezměněn. Méně krav, ale zato více volů. Také sviní je letos dost.“ Inovativním prokurátorským postupem lze vydedukovat, že se zde domlouvá klasická trafika pro voly. Užaslý občan se bude divit: „Tak už i v zoo? No je toto možné? A kdy se bude realizovat?“

A to jsme, rok od nájezdu na vládu, stále na začátku. Za chvíli z Ištvana bude statný prokurátorský jelen – šestnácterák (šestnáct větví, šestnáct parůžků). V tom lepším případě. Jestli nepřestane, tak ve finále obviní celou Českou republiku. Půjde to snadno, podle Ištvanova geniálního a nadčasového výroku „všechno souvisí se vším“.

Z toho plyne, že jeden každý z nás může být podezřelý a následně i obviněný. Někteří smolaři se rovnou narodili jako podezřelí. Ti jsou jasní už teď. A ten zbytek? On už Ištvan dokáže, že v tom s Nagyovou jedou také. Ta má prsty ve všem. A nakonec Ištvan všechny pochytá. A všechny dá do vazby. Nebudou lidi, a tak se budeme hlídat sami navzájem. Ve světě podle Ištvana si nikdo nemůže být ničím jistý. To vše dokáže, jen mu musíme dopřát víc času.

Tak složité, jak prokurátoři mystifikují, to zase není. Většina větví a větviček má za cíl pouze odvrátit pozornost od blamáže olomouckých státních zástupců. Je to produkt hysterie a velké nervozity, snaha za každou cenu zamaskovat diletantismus Ištvanovy party. To, s čím původně začal, způsob obvinění Nečase a pád vlády, se mu vymklo z rukou a dle většiny právníků je to neudržitelné. Proto zuby nehty stlouká bláznivé, zdánlivě související kauzy a „důkazy“. Opravdu jsem zvědavý, kolik větviček uhájí u soudu.

Já nerozumím pouze jedné věci. Proč se Ivo Ištvan nevyběsnil na kmotru Mrázkovi? To bych mu držel i palce. Mrázek ty kroky, z kterých je obviňována Nagyová, dělal zcela reálně. Měl Ištvan strach, že ho potká osud státní zástupkyně, která Mrázka dozorovala a skončila divnou „sebevraždou“? Byla by tu i jiná větvička. Co takový Ivan Langer a všichni jeho žabáci? Není jich u policie od Olomouce přes Hradec Králové až po Prahu dost? Včetně Bílka v GIBS? To nebylo ovládnutí policie? Toto pana Ištvana nezajímalo?

Jestli současní prokurátoři nemají do čeho píchnout, měl bych dvě ožehavá témata. Společensky i ekonomicky choulostivější, než je vyčpělý příběh ambiciózní ženy, která svou roli nezvládla. Téma první: Jiří Žežulka, šéf finančních úřadů, si stěžoval, že neustále pokračují podvody s DPH u distributorů pohonných hmot. Děje se tak přes tzv. daňové sklady, např. prostřednictvím minerálních olejů. Ty jsou zaměnitelné za naftu a nepodléhají ani DPH ani spotřební dani. Podobně se DPH krátí u biosložky; komoditách pro výrobu řepkového oleje. Podle Žežulky nejsou tyto druhy podvodů zatím úplně probádané. A jak by mohly. Ištvani raději bádají nad kabelkami za sto tisíc; úniky miliard korun z podvodů u pohonných hmot pro ně asi nejsou mediálně tak atraktivní.

Téma číslo dvě je aktuální a společensky naprosto zhoubné: Zlínský soudce Radomír Koudela, který v metylové aféře za otravy lihem uložil vysoké tresty, včetně dvou doživotních, ve svém zdůvodnění rozsudku okomentoval práci české policie takto: „Je s podivem, že problém s nelegálním alkoholem, LTO či naftou je výrazný vždy v České republice... není problém v jiných zemích... speciální složky policie zde buď nekonají nebo konají tak, že výsledky vidět nejsou. To pronesl vrcholný představitel české justice! Mimochodem, role zlínského státního zástupce Mgr. Romana Kafky v metylové kauze a postupy prokurátora Ivo Ištvana, to je nebe a dudy. Co Vy na to, pane Ištvane? Já vím, já vím, šťourat se v dámských kabelkách je přece tak snadné...


Foto: wiki.idnes.cz

Autor: Dušan Navrátil | pondělí 26.5.2014 14:14 | karma článku: 34.30 | přečteno: 1641x

Další články blogera

Dušan Navrátil

Přestupky jsou naše věc, děláme to pro obec!

Takto by šlo volně parafrázovat heslo, se kterým do komunálních voleb v naši obci vstupuje jedno z místních sdružení.

19.9.2022 v 7:05 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 93 | Diskuse

Dušan Navrátil

Premiér Fiala utajoval informace

Usvědčil ho nechtěně ředitel GIBS Dragoun v rozhovoru, který poskytl novináři Radimu Vaculíkovi z portálu Novinky.cz. Vtíravou otázkou je, zda premiér Fiala svou nečinností neporušil zákon, když důvodné podezření nechal vyšumět.

13.9.2022 v 8:05 | Karma článku: 6.58 | Přečteno: 162 | Diskuse

Dušan Navrátil

Nezisková organizace premiéra Petra Fialy

Mít neziskovku je fajn. Státní peníze se tam jen točí. Jednu takovou neziskovou organizaci má i premiér Fiala a páchá v ní pouze samé dobré skutky, podobně jako Matka Tereza. Takže nikdo nemůže být nespokojený. Opravdu?

13.9.2022 v 7:02 | Karma článku: 23.40 | Přečteno: 3659 | Diskuse

Dušan Navrátil

Na otázku „Pořád ještě bijete svoji manželku?“ nelze dobře odpovědět.

Stejně tak nejde dobře odpovědět na otázku, zda budete příště volit ANO či ODS. Další strany, trpajzlíky z pěti slepence úplně pomíjím. Uvádím i další informace o demonstraci na Václaváku. Neskutečné podvraťáctví mainstreamu!

11.9.2022 v 7:51 | Karma článku: 20.94 | Přečteno: 444 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Helena Vlachová

Můj syn

Vždy jsem si přála mít tři syny. Jenže člověk míní a Osud mění. Nakonec zůstalo jen při jednom synovi.

19.3.2024 v 6:37 | Karma článku: 10.55 | Přečteno: 285 | Diskuse

Olga Medová

Útřivé

Nevstoupíš dvakrát do stejné... lavice. Lavice Dejvice, rýmovačka...Budova Fakulty architektury od Aleny Šrámkové. Plně obsazené řady. Přednášející za katedrou. Prezentace s fotografiemi.

18.3.2024 v 23:55 | Karma článku: 9.12 | Přečteno: 118 | Diskuse

Pavel Nitka

Jaký to je milý dědeček aneb Stářím moudrost nezískáš...

Vždyť určitě celý život pracoval, staral se o své blízké, jedl jen kvalitní potraviny a nikdy na veřejnosti nemluvil sprostě. Dokonce i mouchám vyrobil ve své dílně krmítko...

18.3.2024 v 19:20 | Karma článku: 12.17 | Přečteno: 443 | Diskuse

Ján Chomík

U kaderníka

Márne sa snažím spomenúť si, kedy som bol prvýkrát u kaderníka. Je to však pravdepodobne jedna z tých spomienok, ktorú moja pamäť už definitívne pochovala.

18.3.2024 v 18:37 | Karma článku: 7.43 | Přečteno: 116 | Diskuse

Josef Ulman

Ja ně prarassijskij...!

Včera jsem na jednom fóru dostal tip na video nechvalně proslulého Petra Hájka, ve kterém dělá rozhovor s Jindřichem Rajchlem.

18.3.2024 v 10:10 | Karma článku: 22.17 | Přečteno: 590 | Diskuse
Počet článků 143 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2284

Motto: Nikdy nesoupeř s blbcem. Stáhne tě na svou úroveň a tam tě převálcuje svými zkušenostmi.

Boj s blbostí se nedá vyhrát, ale musí se vést.
 

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...